back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Με ρίψεις νερού από ελικόπτερα συνεχίζεται από το πρωί η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κω, Χίο και Κρήτη. Και στα τρία μέτωπα δόθηκε ολονύχτια μάχη. Στην Κω φαίνεται να εχει πεσει η ενταση των ανεμων όπως είπε μιλώντας στον ΣκΑΙ ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα κάτοικοι και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, σχολεία, γήπεδα και ξενοδοχεία της Αντιμάχειας και σε Μαστιχάρι και Μαρμάρι, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Στην Χίο, διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τις απογευματινές ώρες στο Κατωφύγι Ηρακλείου

Σε εξέλιξη όμως μια νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Γεράκι, Ηρακλείου Κρήτης. Επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων , 24 οχήματα και από αέρος 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

 

Να αλλάξουμε θέμα …

Σκληρή κριτική δέχθηκε χθες η κυβέρνηση από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι μίλησαν σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Πιο αιχμηρός ο κ Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για “το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης”, υπογραμμίζοντας ότι “η ΝΔ είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική και στην οικονομία υπεραμυνόμενος μάλιστα και του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση ως αναποτελεσματικό.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, άσκησε αυστηρή κριτική για την αντίδραση της ΕΕ στα εκλογικά αποτελέσματα λέγοντας “όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε πως είναι αδιανόητη η διολίσθηση επί εθνικών θέσεων.

Δε σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Αλλαγή ατζέντας εν μέσω εσωκομματικών αντιδράσεων θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάληψη πρωτοβουλιών στον χώρο της κεντροαριστεράς. Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα.

Χθες η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά η οποία μίλησε στον Αθήνα 9.84 είπε πως «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν». Η κ Κεχαγιά επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφειλει να να ξεπερασει τα εσωτερικά του και να στειλει καθαρα μηνυματα επισημαίνει η κ Κεχαγια σε σημερινη της συνεντεξη στην Εφημεριδα των Συντακτων

Αυξάνονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Χθες ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη βουλευτής βόρειου τομέα της Β Αθηνών . Ανοιχτό άφησε η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου την υποψηφιότητα της η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ERTNEWS τόνισε : «Με ενδιαφέρει παρα πολύ από πολλές πλευρές. θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο». Η μαζικότητα της προσέλευσης στη ψηφοφορία είναι ένας βασικός στόχος τονίζουν πηγές απο τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ανακοινώθηκαν τα πράσινα τιμολόγια για το μήνα Ιούλιο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας από 13,5 έως 20,5 λεπτά ανά kWh κυμαίνονται οι τιμές .Συγκράτηση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ . Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Τέσσερις συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο Ηράκλειο της Κρήτης – Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε φυτεία με 1.500 δενδρύλλια και κατασχέθηκαν 47.850 ευρώ.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, για τις τροχονομικές παραβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το μέτρο εφαρμόζεται αρχικά σε πιλοτικό στάδιο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μεξικό, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες της Γουατεμάλας, σε σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ των ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Ασφαλείας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα