back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη επιχείρηση της πυροσβεστικής από γης και αέρος, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης, με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου ΟΤΑ. Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στη Καρδάμαινα στην Κω, με τις αρχές να έχουν απομακρύνει κατοίκους και τουρίστες, καθώς και στο Μετόχι Σιδηρούντας Χίου, όπου ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα. Και στα δυο αυτά μέτωπα ωστόσο, η εικόνα είναι καλύτερη σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στην Χίο, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης, ενώ συνελήφθη ως υπαίτιος ένας 63χρονος στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.860 ευρώ και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Μαφιόζικο χτύπημα το πρωί στο Ψυχικό. Ανδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγο μετά τις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης. Το θύμα ήταν μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του έξω από την εταιρεία του, τον πλησίασε ένα άτομο που επέβαινε σε μηχανή και τον πυροβόλησε πριν προλάβει να κατέβει από το όχημα. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ανακοινώθηκαν τα πράσινα τιμολόγια για το μήνα Ιούλιο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Από 13,5 έως 20,5 λεπτά ανά kWh κυμαίνονται οι τιμές . Συγκράτηση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ η οποία για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανακοίνωσε χρέωση περίπου στα 0,13 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η νυχτερινή χρέωση είναι περιπου στα 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο athina984.gr.

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν χθες οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλή κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, με τον πρώτο να ανοίγει την βεντάλια για θέματα της επικαιρότητας όπως η ακρίβεια. Ο κ Σαμαράς αναφερόμενος στις ευρωεκλογές έκανε λόγο για “το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης”, υπογραμμίζοντας ότι “η ΝΔ είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Ασκησε δε, σκληρή κριτική και για την οικονομία υπεραμυνόμενος και του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση ως αναποτελεσματικό.

“Όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού είπε ο Κώστας Καραμανλής,. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε πως είναι αδιανόητη η διολίσθηση επί εθνικών θέσεων.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές.

Αλλαγή ατζέντας εν μέσω εσωκομματικών αντιδράσεων θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάληψη πρωτοβουλιών στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Χθες η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά η οποία μίλησε στον Αθήνα 9.84 είπε πως «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν και επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια.

Εν τω μεταξύ, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική -όπως την χαρακτηρίζει – απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν, -μεταξύ άλλων- ότι «οι Έλληνες κατέχουν ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ καθώς είναι πρώτοι σε ώρες εργασίας και τελευταίοι σε επίπεδο μισθών, ενώ παρατηρείται σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση με αυξανόμενο τον κίνδυνο φτώχειας».

Πέντε είναι έως τώρα οι υποψήφιοι για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί. Εκτός από τους Νικο Ανδρουλάκη, Χάρη Δουκα, Παύλο Γερουλάνο , Μιχάλη Κατρίνη και Μιλένα Αποστολάκη που έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος και η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσει παρούσα. Απαντώντας μεταξυ άλλων σε σχετική ερώτηση στο ERTNEWS είπε χαρακτηριστικά : «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ από πολλές πλευρές. θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο εργασίας.

Στο Κίεβο έφτασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, η χώρα του οποίου ανέλαβε χθες και για ένα εξαμηνο την Προεδρία της ΕΕ., προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επί τάπητος θα τεθούν οι ευκαιρίες ειρήνευσης στον πόλεμο με τη Ρωσία και ζητήματα των διμερών σχέσεων, συμφωνα με τον Μπερταλάν Χαβάσι επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού. Να θυμίσουμε ότι ο Ορμπάν, παραμένει στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα