back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μποτιλιάρισμα περίπου 16 χλμ. έχει δημιουργηθεί στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπη έως την Ιερά Οδό, λόγω ύπαρξης λαδιών στο οδόστρωμα.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της πυροσβεστικής από γης και αέρος, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης, με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου ΟΤΑ. Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών στο Μετόχι Σιδηρούντας Χίου, όπου ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, καθώς και στην Καρδάμαινα στην Κω, σύμφωνα με την πυροσβεστική. «Η Κως αυτή τη στιγμή είναι απολύτως ασφαλής. είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τουριστικούς πράκτορες και τους tour operators . Οι τουρίστες είτε έχουν επιστρέψει στα καταλύματα είτε έχουν αναχωρήσει για άλλους προορισμούς », διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέροντας ότι σήμερα το νησί έχει επανέλθει απολύτως σε όρους κανονικότητας και ομαλότητας.

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος για την φωτιά και στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.860 ευρώ.

Μαφιόζικο χτύπημα το πρωί στο Ψυχικό. Ανδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγο μετά τις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης. Το θύμα ήταν μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του έξω από την εταιρεία του, τον πλησίασε ένα άτομο που επέβαινε σε μηχανή και τον πυροβόλησε πριν προλάβει να κατέβει από το όχημα. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ανακοινώθηκαν τα πράσινα τιμολόγια για το μήνα Ιούλιο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Από 13,5 έως 20,5 λεπτά ανά kWh κυμαίνονται οι τιμές. Συγκράτηση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ η οποία για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανακοίνωσε χρέωση περίπου στα 0,13 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η νυχτερινή χρέωση είναι περιπου στα 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο athina984.gr.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησαν χθες οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλή κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, με τον πρώτο να ανοίγει την βεντάλια για θέματα της επικαιρότητας όπως η ακρίβεια. Ο κ Σαμαράς αναφερόμενος στις ευρωεκλογές έκανε λόγο για “το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης”, υπογραμμίζοντας ότι “η ΝΔ είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Άσκησε δε, σκληρή κριτική και για την οικονομία υπεραμυνόμενος και του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση ως αναποτελεσματικό.

“Όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού είπε ο Κώστας Καραμανλής,. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε πως είναι αδιανόητη η διολίσθηση επί εθνικών θέσεων.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές.

Βολές ωστόσο κατά του Αντωνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα μέσω ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι χθες, ο πρωην Πρωθυπουργός “κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε”. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία -όπως ανεφερε- συμφωνούμε όλοι.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική -όπως την χαρακτηρίζει – απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν, -μεταξύ άλλων- ότι «οι Έλληνες κατέχουν ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ καθώς είναι πρώτοι σε ώρες εργασίας και τελευταίοι σε επίπεδο μισθών, ενώ παρατηρείται σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση με αυξανόμενο τον κίνδυνο φτώχειας».

Πέντε είναι έως τώρα οι υποψήφιοι για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί.

Την πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου στη Ελλάδα έθεσε η Μιλένα Αποστολάκη ως στόχο της δικής της υποψηφιότητας , μιλώντας το πρωί στον Αθήνα 984. Δήλωσε πεπεισμένη οτι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πετύχει ξανά με όρους παρόντος και μέλλοντος όντας -όπως είπε- η μόνη εναλλακτική με ελπίδα και προσδοκία. Εκτίμησε δε, ότι πλέον ωριμάζει αυτό το αίτημα της κοινωνίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο εργασίας. Ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμου της χώρας.

Σε λειτουργία τέθηκε η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, η οποία λειτουργεί πιλοτικά -σε πρώτη φάση- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η τροχαία βάζει τέλος στις χάρτινες κλήσεις φέρνοντας τα ηλεκτρονικά πρόστιμα που θα κοινοποιούνται απευθείας στην θυρίδα οφειλών στο gov.gr κατά τη στιγμή της βεβαίωσης των παραβάσεων από τους τροχονόμους.

Ξεκίνησε από σήμερα η πραγματοποίηση 89 εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, από τη ΔΥΠΑ.

Λήγει στις 21 Ιουλίου ι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μέσω gov.gr για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Δύο μαρμάρινα αττικά επιτύμβια αγγεία, μια λήκυθος και μια λουτροφόρος του 4ου π.Χ., επέστρεψαν στην Αθήνα, μετά την αίσια έκβαση πολυετούς διεκδίκησής τους από το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι δύο αρχαιότητες θα εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα