back to top
29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης έως την Μεταμόρφωση.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης. Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στο Μετόχι Σιδηρούντας Χίου, και στην Καρδάμαινα στην Κω. «Η Κως αυτή τη στιγμή είναι απολύτως ασφαλής. Οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα καταλύματα ή έχουν αναχωρήσει», διαβεβαίωσε -από το βήμα της βουλής- η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου εντός της ημέρας ένας 63χρονος ,ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος για τη φωτιά και στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.860 ευρώ.

Στο 2,4% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας την ώρα που σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία υποχωρεί.

Ανακοινώθηκαν τα πράσινα τιμολόγια για το μήνα Ιούλιο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Από 13,5 έως 20,5 λεπτά ανά kWh κυμαίνονται οι τιμές . Συγκράτηση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο athina984.gr

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησαν χθες οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλή στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, με τον πρώτο να ανοίγει την βεντάλια για θέματα της επικαιρότητας όπως η ακρίβεια.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές.

Βολές ωστόσο κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα μέσω ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι χθες, ο πρώην Πρωθυπουργός “κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε”. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά Δελτίο εθέματα, πράγματα για τα οποία -όπως ανέφερε- συμφωνούμε όλοι.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική -όπως την χαρακτηρίζει – απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν, -μεταξύ άλλων- ότι «οι Έλληνες κατέχουν ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ καθώς είναι πρώτοι σε ώρες εργασίας και τελευταίοι σε επίπεδο μισθών, ενώ παρατηρείται σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση με αυξανόμενο τον
κίνδυνο φτώχειας».

Πέντε έως τώρα οι υποψήφιοι για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός να αυξηθεί. Πρέπει να βγούμε από τον κύκλο της επιβίωσης και να περάσουμε στον κύκλο της υπέρβασης δήλωσε ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη στη ιστοσελίδα news bomb.

Την πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου στη Ελλάδα έθεσε η Μιλένα Αποστολάκη ως στόχο της δικής της υποψηφιότητας μιλώντας το πρωί στον Αθήνα 984. Δήλωσε πεπεισμένη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πετύχει ξανά με όρους παρόντος και μέλλοντος όντας -όπως είπε- η μόνη εναλλακτική με ελπίδα και προσδοκία. Εκτίμησε δε, ότι πλέον ωριμάζει αυτό το αίτημα της κοινωνίας.

Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου.” Ανοίγουμε μία πλατφόρμα και μπορεί όποιος θέλει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα βάζοντας την υπογραφή του, επισημαίνει- μεταξύ άλλων- ο κ. Γερουλάνος.

Σε λειτουργία τέθηκε η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, η οποία λειτουργεί πιλοτικά -σε πρώτη φάση- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Τροχαία βάζει τέλος στις χάρτινες κλήσεις φέρνοντας τα ηλεκτρονικά πρόστιμα που θα κοινοποιούνται απευθείας στη θυρίδα οφειλών στο gov.gr κατά τη στιγμή της βεβαίωσης των παραβάσεων από τους τροχονόμους.

Λήγει στις 21 Ιουλίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μέσω gov.gr για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Δύο μαρμάρινα αττικά επιτύμβια αγγεία, μια λήκυθος και μια λουτροφόρος του 4ου π.Χ., επέστρεψαν στην Αθήνα, μετά την αίσια έκβαση πολυετούς διεκδίκησής τους από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι δύο αρχαιότητες θα εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.

Μαφιόζικο χτύπημα το πρωί στο Ψυχικό. Άνδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγο μετά τις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης. Το θύμα ήταν μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε στις φυλακές Ιωαννίνων ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και χρήματα από παράνομες δραστηριότητες. Συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι κρατούμενοι, ένας αστυνομικός και 2 ιδιώτες.

Έπειτα από εντατικές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Αθηναίων, η παιδική χαρά της Ακρόπολης στο Πάρκο Ραγκαβά παραδόθηκε στο κοινό, παρά τις εξαγγελίες για παραλαβή της από την απελθούσα δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2023.

Συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ, προσέφυγαν στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά του Ιράν, της Συρίας και της Βόρειας Κορέας ισχυριζόμενοι ότι η φερόμενη υποστήριξη των χωρών αυτών προς την παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση διευκόλυνε το αιματοκύλισμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα