back to top
24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης. Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στο Μετόχι Σιδηρούντας Χίου, όπου 13 χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη στην περιοχή Λίμνη. Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου αναμένεται ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος για τη φωτιά. Επίσης καλύτερη εικόνα και στην Καρδάμαινα της Κω. Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αλλοδαπός ο οποίος είχε συλληφθεί στη Ραφήνα για εμπρησμό. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο, σε Κρήτη-Κύθηρα και Λακωνία.

Μετά τον Ξηρό και θερμό Ιούνιο επιστρέφουν -για ένα διήμερο- βροχές στη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά και τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα την Πέμπτη θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Στο 2,4% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας ,την ώρα που υποχωρεί σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Από 13,5 έως 20,5 λεπτά ανά kWh κυμαίνονται οι τιμές στα πράσινα τιλομόγια τον Ιούλιο όπως ανακοίνωσαν οι πάροχοι. Συγκράτηση των αυξήσεων από τη ΔΕΗ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο athina984.gr.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησαν χθες οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλή στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, με τον πρώτο να ανοίγει την βεντάλια για θέματα της επικαιρότητας όπως η ακρίβεια. «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές.

Βολές ωστόσο κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα μέσω ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι χθες, ο πρώην Πρωθυπουργός “κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε”.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική -όπως την χαρακτηρίζει – απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο.

Πέντε είναι έως τώρα οι υποψήφιοι για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός να αυξηθεί. Πρέπει να βγούμε από τον κύκλο της επιβίωσης και να περάσουμε στον κύκλο της υπέρβασης δήλωσε ο Χάρης Δούκας, σε συνέντευξη στη ιστοσελίδα news bomb. Την πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου στη Ελλάδα έθεσε η Μιλένα Αποστολάκη ως στόχο της δικής της υποψηφιότητας , μιλώντας το πρωί στον Αθήνα 984. Δήλωσε πεπεισμένη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πετύχει ξανά με όρους παρόντος και μέλλοντος όντας -όπως είπε- η μόνη εναλλακτική με ελπίδα και προσδοκία. Την ίδια ώρα ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου.”

Θερμό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου σε συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όταν η κυρία Φωτίου διαμαρτυρήθηκε ότι καταπατούνται οι διαδικασίες. Μάλιστα την ώρα που τον λόγο είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη ακούστηκε η Θεανώ Φωτίου να λέει «άι στο διάολο», πυροδοτώντας την έκρηξη της υπουργού η οποία απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Ντροπή σας!».

Συνεχείς έρευνες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά το μαφιόζικο χτύπημα το πρωί στο Ψυχικό. Ανδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγο μετά τις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης. Το θύμα ήταν μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για 3εις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενους, ένας αστυνομικός και 2 ιδιώτες.

Ωμή προσπάθεια επιβολής της απλήρωτης εργασίας και κατάργησης της πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης, χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στη βιομηχανία την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 5 το απόγευμα έξω από το υπουργείο, στην οδό Σταδίου.

Τραγωδία στην Ινδία. Τουλάχιστον 87 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε μια θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στα βόρεια της χώρας, όπως δήλωσε αξιωματούχος ιατρικών υπηρεσιών. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μεξικό, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες της Γουατεμάλας, σε σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας γρήγορης κατάπαυσης του πυρός η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Ζελένσκι από την πλευρά του τόνισε πως η Ουκρανία χρειάζεται μια «δίκαιη ειρήνη» και η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει τη στρατιωτική αρωγή της προς την χώρα του.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των 16 στο Γιούρο, ενώ σήμερα ανοίγει την αυλαία του το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι, μεταβλητοί και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα