back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με διάσπαρτες εστίες μαίνεται η φωτιά σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης. Νωρίτερα εκδηλώθηκε άλλη μία φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στο Μετόχι Σιδηρούντας Χίου, όπου 13 χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη στην περιοχή Λίμνη. Επίσης καλύτερη εικόνα και στην Καρδάμαινα της Κω. Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αλλοδαπός ο οποίος είχε συλληφθεί στη Ραφήνα για εμπρησμό.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο, σε Κρήτη-Κύθηρα και Λακωνία.

Μετά τον Ξηρό και θερμό Ιούνιο επιστρέφουν -για ένα διήμερο- βροχές στη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά και τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα την Πέμπτη θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Ασύμμετρη χαρακτήρισε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του νωρίτερα στο ΜΕΓΚΑ, καθώς όπως είπε, πήραν τον προβολέα απο τη ΝΔ που ήταν μεγάλη χαμένη και τον μετέφεραν στο ΠΑΣΟΚ. Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα, σήμερα βρίσκεται στο 13 απο 8% . Παρέλαβα κόμμα απο τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα, επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς και για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα τον οποίο και πρότεινε για το δήμο της Αθήνας ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: Θέλω μια διαδικασία που θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις, αν η συζήτηση γίνει αντικειμενικά όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις προτάσεις τους και τις συμπεριφορές τους. Έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία με ενότητα για το ΠΑΣΟΚ.

Το υπουργείο Υγείας θα επισκεφθεί αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο το πρωί θα συνεδριάσει τελικά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από αυτό που είχε εξ αρχής ανακοινωθεί. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Συνεχείς έρευνες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του δράστη της μαφιόζικης εν ψυχρώ εκτέλεσης ενός άνδρα το πρωί στο Ψυχικό. Το θύμα ήταν μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για 3εις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενους, ένας αστυνομικός και 2 ιδιώτες.

Ένοχοι για τον θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου το οποίο καταπλακώθηκε την ώρα του παιχνιδιού από συρόμενη μεταλλική πόρτα, τον Απρίλιο του 2019, σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες του. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.

Ωμή προσπάθεια επιβολής της απλήρωτης εργασίας και κατάργησης της πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης, χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στη βιομηχανία την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 5 το απόγευμα έξω από το υπουργείο, στην οδό Σταδίου.

Σε 1,9 εκατομμύρια ανέρχονται πλέον οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την περιοχή, Σίγκριντ Κάαγκ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τις νέες εντολές εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός. Ήδη χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν ξανά την Χαν Γιουνίς καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν τη νότια Γάζα.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ισραηλινών επιδρομών.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει «να υποκύψει στις σειρήνες της ηττοπάθειας», λέγοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα τελειώσει όταν «επιτευχθούν» όλοι οι στόχοι.

Τραγωδία στην Ινδία. Τουλάχιστον 116 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε μια θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στα βόρεια της χώρας, όπως δήλωσε αξιωματούχος ιατρικών υπηρεσιών. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Μαυροβούνιο, από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν πολλές χώρες των Βαλκανίων.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παραγωγός και σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης. Είχε ταυτίσει το όνομά του με τη θρυλική εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ. Η απώλεια του Γιώργου Σγουράκη, που μας γεμίζει θλίψη, έρχεται να κλείσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο όχι μόνο της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και του πολιτισμού μας ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι, μεταβλητοί και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα