back to top
22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουμε ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και έχουμε τρία χρόνια στην θητεία μας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου Economist.

Μιλώντας για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις εκλογές στη Γαλλία, τόνισε ότι η Ν.Δ. παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, και το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε ότι υπήρχε κάποια κόπωση λόγω των συνεχόμενων εκλογών. Είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας».

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στεφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα. Με αφορμή τις συζητήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ηγούμενος ενός ενιαίου σχήματος που θα προκύψει από τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει τέλος σε αυτή παραφιλολογία. Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε όσα είπε χθες ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του περί “μαύρου χρήματος”, απάντησε πως δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα, πρόσθεσε να έρθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;”.

Το πρωί του ΣΑββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Ασύμμετρη χαρακτήρισε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ, καθώς όπως είπε, πήραν τον προβολέα απο τη ΝΔ που ήταν μεγάλη χαμένη και τον μετέφεραν στο ΠΑΣΟΚ. Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα, σήμερα βρίσκεται στο 13 απο 8%. Παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα, επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης. Ερωτηθείς και για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα τον οποίο και πρότεινε για το δήμο Αθηναίων ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: Θέλω μια διαδικασία που θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις, αν η συζήτηση γίνει αντικειμενικά όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις προτάσεις τους και τις συμπεριφορές τους. Έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία με ενότητα για το ΠΑΣΟΚ όλα θα τα κρίνουν οι πολίτες, δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα, επισήμανε σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων δήλωσε:
Δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση. «Τα δύο καθήκοντα είναι συμπληρωματικά», σημείωσε αναφερόμενος στη Δημαρχία της Αθήνας και την ενδεχόμενη προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας οτι δεν θα αποχωρήσει απο το Δήμο με οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σε Μύκονο και Ίο στρέφονται οι έρευνες των αρχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς το θύμα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στα δυο νησιά. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο.

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Κω, Χίο και Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Οριοθετήθηκε και η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας.
Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο, σε Χανιά, Κύθηρα και Λακωνία.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για 3εις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενους, έναν αστυνομικό και 2 ιδιώτες.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παραγωγός και σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης. Είχε ταυτίσει το όνομά του με τη θρυλική εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ.
Επί σειρά ετών είχε συνεργαστεί με τον «Αθήνα 9.84». Παρουσίαζε την εκπομπή «Ντοκουμέντα» στην οποία πραγματοποιούσε μεγάλα αφιερώματα σε δεσπόζουσες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του στο ABC News, μία εβδομάδα μετά την τηλεμαχία με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Αποσπάσματα θα μεταδοθούν την Παρασκευή, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή, την ώρα που πολλοί Δημοκρατικοί διερωτούνται ήδη δημοσίως για την κατάσταση της υγείας του και μάλιστα ένας από αυτούς ζήτησε σήμερα να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας στον Λευκό Οίκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Γιαπωνέζου Ντάνιελ και προκρίθηκε στον β’ γύρο του τουρνουά Wimbledon.

Η Ολλανδία επικράτησε με σκορ 3-0 της Ρουμανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιούρο 2024. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της εν εξελίξει αναμέτρησης Αυστρία- Τουρκία που προηγείται με 1-0.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο ΓΚάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα