back to top
22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, αλλά είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Ως προτεραιότητα έθεσε το ζήτημα του κόστος ζωής, ενώ υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν την βασική πολιτική δυναμική. Όπως είπε, στις εθνικές εκλογές του 2023, η ΝΔ πήρε 41% και αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση, που μπορεί να φέρει μαζί ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους δεξιούς και ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς κεντρώους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτή η νίκη είχε αντανάκλαση σε μία ισχυρή πλειοψηφία και έχουμε εντολή τετραετίας για να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια ήταν για να σταθεροποιήσουμε την χώρα και νομίζω ότι το πετύχαμε και πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη.

Έχουμε τρία χρόνια θητείας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα το 2027 και θα κριθούμε από το σύνολο του έργου που κάναμε στην δεύτερη θητεία μας, πρόσθεσε.

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα. Με αφορμή τις συζητήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ηγούμενος ενός ενιαίου σχήματος που θα προκύψει από τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει τέλος σε αυτή παραφιλολογία. Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε όσα είπε χθες ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του περί “μαύρου χρήματος”, απάντησε πως δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα, πρόσθεσε να έρθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;”.

Το πρωί του ΣΑββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Ασύμμετρη χαρακτήρισε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ, καθώς όπως είπε, πήραν τον προβολέα από τη ΝΔ που ήταν μεγάλη χαμένη και τον μετέφεραν στο ΠΑΣΟΚ. Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα, σήμερα βρίσκεται στο 13 από 8%. Παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα, επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς και για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα τον οποίο και πρότεινε για το δήμο Αθηναίων ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: Θέλω μια διαδικασία που θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις, αν η συζήτηση γίνει αντικειμενικά όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις προτάσεις τους και τις συμπεριφορές τους. Έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία με ενότητα για το ΠΑΣΟΚ όλα θα τα κρίνουν οι πολίτες, δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα, επισήμανε σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων δήλωσε:
Δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση. «Τα δύο καθήκοντα είναι συμπληρωματικά», σημείωσε αναφερόμενος στη Δημαρχία της Αθήνας και την ενδεχόμενη προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο με οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σε Μύκονο και Ίο στρέφονται οι έρευνες των αρχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς το θύμα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στα δυο νησιά. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο.

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Κω, Χίο και Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Οριοθετήθηκε και η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας.
Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο, σε Χανιά, Κύθηρα και Λακωνία.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενους, έναν αστυνομικό και 2 ιδιώτες.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παραγωγός και σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης. Είχε ταυτίσει το όνομά του με τη θρυλική εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ.

Επί σειρά ετών είχε συνεργαστεί με τον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Παρουσίαζε την εκπομπή «Ντοκουμέντα» στην οποία πραγματοποιούσε μεγάλα αφιερώματα σε δεσπόζουσες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών.

Η απώλεια του Γιώργου Σγουράκη, που μας γεμίζει θλίψη, έρχεται να κλείσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο όχι μόνο της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και του πολιτισμού μας ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε τον σπουδαίο σκηνοθέτη κινηματογράφου και παραγωγό οπτικοακουστικών έργων Γιώργο Σγουράκη, τονίζει το ΚΚΕ.

Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, μετά την ολέθρια τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν σε μια υποθετική αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Στη διήμερη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το ντιμπέιτ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Γιαπωνέζου Ντάνιελ και προκρίθηκε στον β’ γύρο του τουρνουά Wimbledon.

Σε αναμέτρηση για τη φάση των 16 του Γιούρο αυτή την ώρα Αυστρία- Τουρκία 0-1 στο ημίχρονο. Νωρίτερα Ολλανδία- Ρουμανία 3-0.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο ΓΚάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα