back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή, οι οποίοι μίλησαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, στο Πολεμικό Μουσείο.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης”, υπογραμμίζοντας ότι “η ΝΔ είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε όμως σκληρή κριτική και στην οικονομία υπεραμυνόμενος μάλιστα και του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση ως αναποτελεσματικό.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, άσκησε αυστηρή κριτική για την αντίδραση της ΕΕ στα εκλογικά αποτελέσματα λέγοντας “όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως “οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνση της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες”. Κια πρόσθεσε “Είναι λοιπόν αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό”, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Μιλώντας για «αλυτρωτικές διαθέσεις και υπονόμευση των σχέσεων καλής γειτονίας» τόνισε πως «είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα και προς τα Τίρανα και προς τα Σκόπια. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν συνέπειες.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Oλονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων σε Χίο και Κω όπου είχαμε αναζωπύρωση σε δύσβατο σημείο. Ανοιχτά παραμένουν τα δημόσια κτίρια της Αντιμάχειας, το συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου και το Δημοτικό Σχολείο όπου μπορούν να κατευθύνονται κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας μετά την εκκένωση.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Χίο, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες. Σε ύφεση η φωτιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου.

Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί «χωρίς τη συνδρομή των πολιτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων αναφέρει το ΚΚΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν”, υποστήριξε στον Αθήνα 984 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό το σαββατοκύριακο.

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κατρίνης, για λόγους δεοντολογίας παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει πληροφορίες, περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας της.

Στους 169 ανέρχονται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, οι υποψήφιοι βουλευτές που ενώ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσαν σήμερα πως αποσύρονται ούτως ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στην εκλογική τους περιφέρεια.
Η απόσυρση υποψηφίων βουλευτών αναμένεται ότι θα συνεχιστεί ως τις 19.00 ώρα Ελλάδας όποτε είναι η τελευταία προθεσμία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Παράταση στο παιχνίδι Πορτογαλία- Σλοβενία για το Euro 2024 καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα το σκορ παρέμεινε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Νωρίτερα η Γαλλία προκρίθηκε στους «8» μετα τη νίκη με 1-0 επί του Βελγίου.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα