back to top
24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Η ελληνική ξιφασκία αποκτά μόνιμη στέγη

Διαβάστε επίσης

Τέλος στο πρόβλημα στέγασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ) βάζει η Πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μετά από συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΟΞ ότι από τον ερχόμενο Νοέμβριο, η ομοσπονδία θα έχει στη διάθεσή της τις ανακαινισμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Παιανία, οι οποίες θα αποτελέσουν την μόνιμη έδρα της.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης στην Παιανία, η ΕΟΞ θα στεγάζεται προσωρινά στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ.

«Δίνουμε λύση στο πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για σταθερή έδρα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός αθλήματος που μας έχει προσφέρει μεγάλες χαρές, υπόσχεται πολλές ακόμα και επιδεικνύει μία αγωνιστική σταθερότητα υψηλού επιπέδου διεθνώς. Χρέος της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών μας», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΟΞ, Γιάννη Λιγνό, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Ανέστη Κωστίδη (γενικός γραμματέας), Θανάση Σαφαρή και Δήμητρα Μαραγκουδάκη, καθώς και τις δύο κορυφαίες εν ενεργεία ξιφομάχους μας, Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ -όπου ανήκουν διοικητικά τα κλειστά της Παιανίας- Κωνσταντίνο Χαλιορή, παρουσίασε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας την εξέλιξη των έργων ανακαίνισης των Ολυμπιακών προπονητηρίων και το συνολικό πλάνο μετεγκατάστασης της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση όλων των αθλημάτων, σε αγαστή συνεργασία με τις Ομοσπονδίες.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα