back to top
21.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

21.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ιστορική πρόκριση για την Τουρκία στους «8» του Euro

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία επικράτησε με σκορ 2-1 της Αυστρίας στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η φάση των 16 του Euro.

Έτσι στα προημιτελικά θα παίξουν σε νοκ άουτ αγώνες: Ισπανία- Γερμανία, Πορτογαλία- Γαλλία την Παρασκευή και Αγγλία- Ελβετία, Τουρκία- Ολλανδία το Σάββατο.

Δύο «χτυπήματα» του στόπερ της Αλ Αχλί Μερίχ Ντεμιράλ στο 1’ και στο 59’ και μία απίστευτη επέμβαση του Μερτ Γκιουνόκ στο 90’+4’, χάρισαν στην Τουρκία μία τεράστια νίκη επί της Αυστρίας με 2-1 στη «Red Bull Arena» της Λειψίας, στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των «16» κι οδήγησαν την ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα στα προημιτελικά του EURO 2024.

Μία ιστορική πρόκριση για την τουρκική ομάδα, η οποία προκρίθηκε στους «8» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και πλέον το Σάββατο (6/7) θα βρει μπροστά της την Ολλανδία στο Βερολίνο για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το γκολ του Γκρέγκοριτς στο 66’ δεν έφτανε για τους Αυστριακούς που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους «8» για πρώτη φορά στην Ιστορία τους και η Τουρκία πανηγύρισε έξαλλα μία τεράστια πρόκριση.

Υπό καταρρακτώδη βροχή και με την Αυστρία… πνιγμένη, η Τουρκία ήταν πια έτοιμη για μια μεγάλη πρόκριση. Όμως ο Μίκαελ Γκρέγκοριτς είχε διαφορετική άποψη. Στο 66′ από κεφαλιά πάσα του Πος μετά από κόρνερ, με σουτ χωρίς καθυστέρηση έβαλε ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση.

Κι είχε ευκαιρία με κεφαλιά στο 69′ για να ισοφαρίσει. Ο Γκιουνόκ μπλόκαρε το σουτ του Γκρίλιτς στο 75′ με την Αυστρία να προσπαθεί για την ισοφάριση. Κυρίως με τον Μπαουμγκάρντνερ, με τρομερή απόκρουση του Γκιουνόκ στις καθυστερήσεις στην κεφαλιά του. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τον Γιλμάζ να έχει μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ και η Τουρκία συνεχίζει κόντρα στους Ολλανδούς για να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει το 2008. Να φτάσει στην τετράδα.

Είδαν κίτρινες από τον Πορτογάλο Ντίας οι Κοκτσού και Γκιουκσέκ και χάνουν τον προημιτελικό.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πέντς, Ντάνσο, Πος, Ζάιβαλντ, Σάμπιτζερ, Λίνχαρτ (65′ Βέμπερ), Μουένε (46’Πρας), Σμιντ (46′ Γκρέγκοριτς), Μπαουμγκάρντνερ, Λάιμερ (65′ Γκρίλιτς), Αρναούτοβιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ντεμιράλ, Καντίογλου, Κοκτσού (83’Καχβετσί), Μπαρντακτσί, Γιουκσέκ (58’Οζκάν), Μουλντούρ, Γιλντίζ (78′ Γιοκουσλού), Γιλμάζ, Αϊχάν, Γκιουλέρ (78′ Ακτούρκογλου)

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα