back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Κασσελάκης: Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον ALPHA.

Ο Στέφανος Κασσελάκη με αφορμή τις συζητήσεις που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ηγούμενος ενός ενιαίου σχήματος που θα προκύψει από τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει τέλος σε αυτή παραφιλολογία.

«Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα. Η έντιμη στάση για όλους, μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχος μου είναι να πούμε η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε αυτές τις συνεννοήσεις και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ηγέτης μιας οποιασδήποτε συνεννόησης. Εάν δεν μπορεί αυτό κάποιος να το πει για το κόμμα του, για τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε λάθος κόμμα. Είναι πάρα πολύ απλό» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στην ερώτηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε λάθος κόμμα απάντησε με νόημα: «Όλοι μας και ο κ. Τσίπρας πρέπει να πούνε ότι τον ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε συνεννόηση την έχει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ο ηγέτης ενός οποιουδήποτε σχήματος εφόσον αυτό προκύψει. Πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του να έχουν τον πρώτο λόγο σε οποιαδήποτε συνεννόηση στο μέλλον».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σημειώσει: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση περί συναίρεσης συγκόλλησης συμφωνιών και ειδικά έξω από το κόμμα μας και τα όργανα του. Πολλοί από εμάς πέρυσι δουλέψαμε σκληρά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ως αυτόνομο κυβερνητικό κόμμα. Δεν δουλέψαμε σκληρά με πολιτικό κόστος για να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ».

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα