back to top
29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Κινηματογραφικό πάρτι γενεθλίων για τον Μικρόκοσμο το Σάββατο 6 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφικό πάρτι γενεθλίων για τον Μικρόκοσμο το Σάββατο 6 Ιουλίου

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε ο Μικρόκοσμος στην κινηματογραφική ζωή των Αθηνών και αποφασίσαμε να τα γιορτάσουμε μαζί σας με ταινίες, ποτά φαγητά και την αισιοδοξία ότι θα μας ευχηθείτε να τα εκατοστήσουμε. Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει ως είχαν: Η αμαρτωλή Λεωφόρος Συγγρού έπαψε να είναι τόσο ηδονοβλεπτική, μάλλον πια είναι ένας πολιτιστικός πόλος (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών κ.ά.), το Κουκάκι είναι πια τοπικός, αλλά και διεθνής προορισμός.

Τα κινηματογραφικά δρώμενα ακολούθησαν αντίθετη πορεία: Το γειτονικό κέντρο της πόλης, όπως και η γειτονική Καλλιθέα, αποψιλώθηκε κινηματογραφικά – έκλεισαν κινηματογράφοι τοπόσημα, όπως το Ιντεάλ, το Αττικόν, ο Απόλλων, το Έμπασσυ στο κέντρο, το Πτι Παλαί, το Κορονέτ, το Πάλας στο Παγκράτι, το Ετουάλ, η Μαργαρίτα, η Αφαία, το Τροπικάλ, το Καλυψώ και εσχάτως η Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα, ο Άτταλος στη Νέα Σμύρνη, ενώ μας αποχαιρέτησαν και δύο γειτονικοί πολυκινηματογράφοι, το
ODEON Starcity στο Νέο Κόσμο και το Village Φάληρο.

Αποτελεί ένα μικρό θαύμα η επιβίωση του Μικρόκοσμου από την τραπεζική κρίση του 2008, τη χρεωκοπία του 2010, τα μνημόνια από το 2012 και τη λαίλαπα της πανδημίας που μας κράτησε κλειστούς κάτι ελάχιστα λιγότερο από 2 χρόνια, ενώ τα έξοδα έτρεχαν.
Ποτέ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν αισθανθήκαμε μοναξιά. Πάντα υπάρχει ένας μόνιμος πυρήνας θεατών που εμπιστεύεται τις επιλογές μας και, μάλιστα, στη μετά Covid εποχή αυξάνεται όλο και περισσότερο, πάντα επίσης ένα μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής κοινότητας μάς αισθάνεται δικούς της ανθρώπους.

Παράλληλα με την κανονική ροή προβολών έχουμε φιλοξενήσει πλήθος μικρού μήκους ταινιών, ντοκιμαντέρ, φεστιβάλ, «πειραματικό» κινηματογράφο και αφιερώματα κάθε είδους, συνήθως με μεγάλη επιτυχία.
Είκοσι χρόνια λοιπόν επί ξυρού ακμής (στην κόψη του ξυραφιού) και είμαστε ακόμα εδώ,
«ξαναμπαρκάροντας με τα σπασμένα μας κουπιά». Θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας με ένα ολοήμερο πάρτι κινηματογράφου και οικονομικής ενίσχυσης εν όψει του (πάντα δύσκολου για τους στεγασμένους κινηματογράφους) καλοκαιριού.

Θα προβληθούν ταινίες – ορόσημα για τη διαδρομή του Μικρόκοσμου συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα, από το μεσημέρι του Σαββάτου 6 ης Ιουλίου και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα στο φουαγιέ μας θα υπάρχουν εναλλασσόμενα dj sets και «φαγητό-ποτά-αισιοδοξία».
13:00: Το Μαύρο Άλογο (Dark horse)
15:00: Η νύχτα της φωτιάς
18:15: La antena
20:00: ΤΑΙΝΙΑ – ΕΚΠΛΗΞΗ
21:45: Crack 0 (πρώτη προβολή στην Ελλάδα)
Γενική είσοδος 7,5 ευρώ ανά προβολή.
Εισιτήρια μπορείτε να προαγοράσετε από την πλατφόρμα της more.com:
https://www.more.com/cinema/cine-mikrokosmos/ ή από το ταμείο του Μικρόκοσμου.

Σας καλούμε λοιπόν όλους όσοι μπορείτε και όσους δεν μπορείτε, θα θέλαμε να θέλετε να αγοράσετε συμβολικά ένα εισιτήριο για εκείνη τη μέρα

Το Μαύρο Άλογο (2014)
Ο Τζένεσις, ένας διπολικός τρόφιμος ψυχιατρείου, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια εγκλεισμού στην πόλη όπου μεγάλωσε με τη βοήθεια του μεγάλου αδελφού του. Αναζητώντας θετικό προσανατολισμό, αναλαμβάνει να διδάξει την τέχνη του σκακιού στα μη προνομιούχα παιδιά της γειτονιάς που φλερτάρουν με την παραβατικότητα. Το έργο του αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες όταν αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το φιλύποπτο περιβάλλον της ντόπιας κοινότητας, αλλά και με τα προσωπικά του φαντάσματα που δεν λένε να τον εγκαταλείψουν.
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον
Με τους: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλεστον, Κερκ Τόρανς

Νύχτα της Φωτιάς (2021)
Σε μια ορεινή κωμόπολη του Μεξικού, τρία μικρά κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία μέσα σ’ ένα ταραγμένο, ανεξέλεγκτα βίαιο περιβάλλον.
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Χουέζο
Με τους: Γκιγιέρμο Βιλέγας, Μάιρα Μπατάλα, Αλεχάντρα Καμάτσο, Τερέσα Σάντσεζ

La antena (2007)
Οι κάτοικοι μιας παράξενης πόλης έχουν χάσει τη μιλιά τους χάρη στον ραδιούργο Κύριο TV, ο οποίος τους κρατά σε ομηρία, ασκώντας τους έλεγχο μέσω τηλεόρασης. Μια οικογένεια θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση με τη βοήθεια της Φωνής, της μόνης γυναίκας που μιλάει.
Σκηνοθεσία: Εστεμπάν Σαπίρ
Με τους: Αλεχάντρο Ουρνταπιλέτα, Βαλέρια Μπερτουτσέλι, Τζουλιέτα Καρντινάλι

Crack 0 (2019) – πρώτη προβολή στην Ελλάδα
Μαδρίτη, 1975, λίγο καιρό μετά την πτώση τη δικτατορίας του Φράνκο. Έξι μήνες ύστερα από το μυστηριώδη θάνατο του εραστή της, διακεκριμένου ράφτη, μία παντρεμένη γυναίκα επισκέπτεται το γραφείο του νεαρού Χερμάν Αρέτα, πρώην αστυνομικού και νυν ιδιωτικού ντετέκτιβ, ζητώντας τις υπηρεσίες του.
Σκηνοθεσία: Χοσέ Λουίς Γκάρθι
Με τους: Κάρλος Σάντος, Μιγκέλ Άγχελ Μουνιόθ, Λουίσα Γκαβάσα, Μαρία Καντουέλ

ΤΑΙΝΙΑ – ΕΚΠΛΗΞΗ
Έκπληξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα