back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Η πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου, στόχος της υποψηφιότητάς μου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Την πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα έθεσε η Μιλένα Αποστολάκη ως στόχο της δικής της υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, στις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου, από κοινού με τους  κκ Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Δούκα και Μιχάλη Κατρίνη.

Δήλωσε πεπεισμένη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πετύχει ξανά, με όρους παρόντος και μέλλοντος, όντας η μόνη εναλλακτική λύση με ελπίδα και προσδοκίαΠεριγράφοντας τα συστατικά στοιχεία ενός ηγέτη κόμματος εξουσίας όπως το ΠΑΣΟΚ, τόνισε με νόημα ότι  πρέπει να είναι ισχυρός και να δίνει την εικόνα  εν αναμονή Πρωθυπουργού, ενώ έκανε λόγο για θολό πολιτικό μήνυμα.

Στη συνέντευξή της στον Αθήνα 984 και στους Αθηνά Κορλίρα και  Γιάννη Παπαγεωργίου, η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας και υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό για  δραματική αύξηση των ανισοτήτων στη χώρα και κατεδάφιση του ΕΣΥ. Τον κατηγόρησε για τακτικισμό και ότι χρησιμοποιεί το κεντρώο αφήγημα ως  προσωπείο της κυβέρνησης,  εργαλειοποιώντας το για την περίφημη τριγωνοποίηση του πολιτικού συστήματος, ενώ  εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει προβλήματα συνοχής.

Ακολουθεί, αναλυτικά, η τοποθέτηση της κυρίας Αποστολάκη στον σταθμό της πόλης.

*ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΘΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ  ΚΟΜΙΖΕΙ

«Είχαμε ένα αποτέλεσμα που ενώ ήταν το καλύτερο ανάμεσα σε εκείνα των άλλων κομμάτων και είχε μια οριακή άνοδο, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό. Η υποψηφιότητά μου θα εξακολουθήσει να έχει βασικό στόχο την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και με ποιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή θα μπορέσει με ένα πιο αποδοτικό τρόπο να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική, πλειοψηφική, προοδευτική λύση στο αίτημά τους για πολιτική αλλαγή, όπως εκφράστηκε με την αποχή στις ευρωεκλογές και την καταβαράθρωση του ποσοστού της ΝΔ, που σήμερα σαφώς δεν την βλέπουν».

*ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

«Σίγουρα δεν έφταιξε μόνον η ηγεσία, αλλά πολλοί παράγοντες, που συνδέονται με το πόσο ηχηρό και καθαρό ήταν το πολιτικό μας σχέδιο, ώστε να μην χωρέσει καμία αμφισβήτηση, σε κανένα σημείο του από τους πολίτες.
Επίσης, η εικόνα μας στη Βουλή…Ένας ηγέτης πρέπει να είναι ισχυρός γιατί δεν ηγείται του κόμματός του μόνον (όταν μιλάμε για κόμμα εξουσίας όπως το ΠΑΣΟΚ) αλλά πρέπει να είναι και εν αναμονή Πρωθυπουργός. Αυτός που οφείλει στην πολιτική και κοινοβουλευτική του σύγκρουση με τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό να δημιουργεί στον πολίτη μια βεβαιότητα ότι είναι ικανότερος και πολύ πιο κοντά στις ανάγκες του, ώστε να αναλάβει την τύχη της χώρας. Άρα, η συλλογική λειτουργία, ανάμεσα στα άλλα, είναι αυτή η οποία  ενδυναμώνει τον ηγέτη, που αποτρέπει παραφωνίες και χάος στη ΚΟ του κόμματος».

*ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

«Ήταν ορθή η τάση μας για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Υπερψήφισα με ξεκάθαρο πολιτικό σκεπτικό το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, αλλά καταψήφισα εκείνο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Ήταν σαφώς θολό το πολιτικό μας μήνυμα, το οποίο πλαισίωνε την κοινοβουλευτική μας στάση και απόφαση.
Ήταν επίσης, υπεύθυνη και δημιουργική η στάση μας στο σχέδιο νόμου για την Golden Visa και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας, εισφέροντας μια ολοκληρωμένη αποτελεσματική πρόταση με προοδευτικό περιεχόμενο που δίνει λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Πιέσαμε πολύ για αυτό επειδή ο Πρωθυπουργός έχει εντελώς διαφορετικό σκεπτικό από εμάς, γιατί υποδύεται τον κεντρώο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας συντηρητικός Πρωθυπουργός που ηγείται ενός δεξιού σχήματος και σαφώς υπάρχουν αποστάσεις στην οπτική μας στα πράγματα.

Υιοθέτησε σε έναν πολύ μικρό βαθμό τις προτάσεις μας… Θα έπρεπε να καταψηφιστεί απ το ΠΑΣΟΚ. Αφήνοντας ο κ Μητσοτάκης την Γκόλντεν Βίζα ενισχύει κάτι που είναι λάθος και οδηγεί σε μια ψευδεπίγραφη ανάπτυξη του real estate, ουσιαστικά στον αφελληνισμό της ελληνικής γης, χωρίς παράλληλα να δίνει λύση σε όλους όσοι οδηγούνται σε καταστάσεις αποκλεισμού από τα υψηλά ενοίκια και το κόστος στέγασης».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΝΤΡΩΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Η οικονομική πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε δραματική αύξηση των ανισοτήτων και μεγενθύνει την απόσταση ανάμεσα σε κερδισμένους και χαμένους. Έχει να κάνει με την πρόσβαση στην Υγεία, την κατεδάφιση με άλλα λόγια της εμβληματικότερης πολιτικής της Μεταπολίτευσης».

*ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΙΟ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;

«Ό κίνδυνος επικράτησης πιο δεξιών πολιτικών είναι υπαρκτός παγκοσμίως, όχι μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για έναν ευρύτερο κίνδυνο. Το κεντρώο αφήγημα είναι ένα προσωπείο της κυβέρνησης. Ένα εργαλείο στα χέρια του Πρωθυπουργού για την περίφημη τριγωνοποίηση του πολιτικού συστήματος.. Ο τακτικισμός άγγιξε τα όριά του στις ευρωεκλογές και αυτό δεν γίνεται να συνεχιστείΟ Πρωθυπουργός και το κόμμα του οποίου ηγείται θα έχουν προβλήματα εσωτερικής συνοχής. Το ζήτημα είναι όμως αν η λύση στο πρόβλημα της χώρας θα έρθει μέσα από τη δημαγωγία
που είναι σαφές ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις ή εάν το σκηνικό θα επαναληφθεί μέσα από έναν προοδευτικό πόλο που προτείνει λύσεις με προοδευτικό πρόσημο κι έχει τη δυνατότητα να ξαναδώσει ελπίδα και προσδοκία στα ευρύτερα πλειοψηφικά στρώματα της κοινωνίας.

Εναλλακτική λύση αποτελεί ο προοδευτικός χώρος, ο οποίος εκφράστηκε στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ με ελπίδα και προσδοκία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο και πλέον ωριμάζει το αίτημα στην κοινωνία. Είμαι πεπεισμένη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πετύχει ξανά, με όρους παρόντος και μέλλοντος. Η πλειοψηφική επιστροφή του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα είναι ο στόχος της δικής μου υποψηφιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα