back to top
22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

22.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης στον Economist: Oι εκλογές θα γίνουν το 2027

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, αλλά είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα, στη συζήτηση που είχε με τον Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

Ως προτεραιότητα έθεσε το ζήτημα του κόστος ζωής, ενώ υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν την βασική πολιτική δυναμική. Όπως είπε, στις εθνικές εκλογές του 2023, η ΝΔ πήρε 41% και αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση, που μπορεί να φέρει μαζί ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους δεξιούς και ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς κεντρώους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτή η νίκη είχε αντανάκλαση σε μία ισχυρή πλειοψηφία και έχουμε εντολή τετραετίας για να πραγματοποιήσυμε μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια ήταν για να σταθεροποιήσουμε την χώρα και νομίζω ότι το πετύχαμε και πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη.

Έχουμε τρία χρόνια θηρτείας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα το 2027 και θα κριθούμε από το σύνολο του έργου που κάναμε στην δεύτερη θητεία μας, πρόσθεσε.

Τέλος επισήμανε πως για τον ίδιο το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, επικεντρωθείτε στα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα