back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δ. Αθηναίων: Τιμητική στήλη με τα ονόματα των πεσόντων ηρώων του ’21 στην εκκλησία που τάφηκαν στου Ψυρρή

Διαβάστε επίσης

Σε μια ιδιαίτερη και σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας πραγματοποίησε χτες, τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής στήλης στη μνήμη των πεσόντων των ηρώων του 1821 στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος ιστορικής ανάδειξης της πόλης των Αθηνών, Άρτεμις Σκουμπουρδή, έκαναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής στήλης των ηρώων που κηδεύτηκαν στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Σε δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84, η κα Σκουμπουρδή εξέφρασε τη συγκίνησή της που μετά από 200 χρόνια ο δήμος Αθηναίων τοποθέτησε τα ονόματα αυτών των ηρώων του 1821 στον τόπο της ταφής τους.
«Μετά από 30 χρόνια που προσπαθώ να βάλουμε την στήλη αυτή, καταφέραμε τώρα, υπό την δημαρχία του Χάρη Δούκα. Τα ονόματα αυτών των σπουδαίων προσωπικοτήτων, που είχαν ξεχαστεί και είχαν ταφεί εδώ στον αυλόγυρο, τώρα κοσμούν την πρόσοψη της εκκλησίας. Είναι ένα όμορφο μνημόσυνο που το οφείλαμε τουλάχιστον εδώ και 200 χρόνια, και ο δήμος Αθηναίων επιτέλους το υλοποίησε σήμερα».

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα