back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Διαγραφή Αυγενάκη ζητά ο Κ. Μητσοτάκης – Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε εξηγήσεις στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για το επεισόδιο με υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο πρώην υπουργός ζητά «συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», κάνοντας λόγο για «λεκτικό» περιστατικό.

 

Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε «δημόσια συγγνώμη» για τη συμπεριφορά και τον εκνευρισμό του. “Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα”.

Για το θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σημείωσε ότι λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως τον χαρακτηρίζει, Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ζητά επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Η συγγνώμη του κ Αυγενακη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Την αυτόβουλη παραίτηση Αυγενάκη, ή τη διαγραφή του από τον πρωθυπουργό, ζητά και το ΚΚΕ με ανακοίνωση του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του και πρέπει αμέσως να αρθεί» υπογραμμίζει.

Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα τονίζει η Ελληνική Λυση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά, ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του Λευτερη Αυγενάκη από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ , καθώς και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα