back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

26.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

«Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, αλλά είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Ως προτεραιότητα έθεσε το ζήτημα του κόστος ζωής, ενώ υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν την βασική πολιτική δυναμική.

«Έχουμε τρία χρόνια θητείας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα το 2027 και θα κριθούμε από το σύνολο του έργου που κάναμε στην δεύτερη θητεία μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στεφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα.

Με αφορμή τις συζητήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ηγούμενος ενός ενιαίου σχήματος που θα προκύψει από τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει τέλος σε αυτή παραφιλολογία.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Ασύμμετρη χαρακτήρισε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ, καθώς όπως είπε, πήραν τον προβολέα απο τη ΝΔ που ήταν μεγάλη χαμένη και τον μετέφεραν στο ΠΑΣΟΚ.

«Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα, σήμερα βρίσκεται στο 13 απο 8%. Παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα», επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα», επισήμανε σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση.

«Τα δύο καθήκοντα είναι συμπληρωματικά», σημείωσε αναφερόμενος στη Δημαρχία της Αθήνας και την ενδεχόμενη προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο με οποιαδήποτε εξέλιξη.

Πληροφορίες για βιαιοπραγία πρώην υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος φέρνει στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες.

Καλεί τους αρμόδιους του αεροδρομίου και της αεροπορικής εταιρείας να τοποθετηθούν απέναντι στις καταγγελίες, τα συναρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν τις καταγγελίες και το φερμένο ως εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο, να αναλάβει τις ευθύνες του, αν πράγματι πρωταγωνίστησε στο δυσάρεστο περιστατικό το οποίο -πληροφορίες αναφέρουν ότι – έχει βιντεοσκοπηθεί.

Σε Μύκονο και Ίο στρέφονται οι έρευνες των αρχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς το θύμα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στα δυο νησιά.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Χανιά, Λακωνία και Κύθηρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για 3εις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενους, έναν αστυνομικό και 2 ιδιώτες.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο εργασίας για σήμερα το απόγευμα εξήγγειλαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στη βιομηχανία, μετά την εγκύκλιο του υπουργείου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στην “απόλυτη ανάγκη να αποφευχθεί μια ανάφλεξη” μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η 29χρονη τραγουδίστρια Αγιά Νακαμουρά, η αποκαλούμενη βασίλισσα της γαλλικής ποπ σκηνής, απηύθυνε κάλεσμα χθες Τρίτη στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να καταψηφίσουν την ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι έγιναν 474 συλλήψεις μετά από τις εκτεταμένες επιθέσεις από όχλους Τούρκων εθνικιστών κατά Σύρων προσφύγων ανά τη χώρα.

Οι επιθέσεις εναντίον των Σύρων ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας, μετά την κυκλοφορία στην πόλη της πληροφορίας ή φήμης ότι Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά 7χρονο κορίτσι, με το οποίο κατά πληροφορίες έχει συγγενική σχέση.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Τουρκία επικράτησε με σκορ 2-1 της Αυστρίας στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η φάση των 16 του Γιούρο 2024. Έτσι στα προημιτελικά θα παίξουν σε νοκ άουτ αγώνες: Ισπανία- Γερμανία, Πορτογαλία- Γαλλία, την Παρασκευή και Αγγλία- Ελβετία, Τουρκία- Ολλανδία, το Σάββατο.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα