back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός. Λίγο μετά τις 6 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των ηλεκτρικών λεωφορείων στου Ρέντη και επιθεώρησε τον καινούργιο στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι συνολικά 250 από τα οποία τα 140 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως είπε ο κ, Μητσοτάκης έως το τέλος τους 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους συνολικά 900 νέα λεωφορεία. Στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ ανέφερε.

Χθες από το συνέδριο του Economist τόνισε ότι « Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», ενώ έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα του κόστους διαβίωσης.

Στις 12:30 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Λετονίας.

Μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στεφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες στον Άλφα. Κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να δώσει τέλος στα σενάρια που τον εμφανίζουν να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, διαμηνύοντας πως ο ίδιος ήρθε για να μείνει.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Έκτη υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ καθώς και η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά, θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητώ την στήριξή σας, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η κ. Γιαννακοπούλου.

Ο Νικος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε χθες ασύμμετρη την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα», υπογράμμισε Ανδρουλάκης.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα», επισήμανε σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων, δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο Αθηναίων.

Συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος με υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας, ζήτησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του από τις υπερβολές και ανακρίβειες -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα Χ- που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού». Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης , καθώς ο υπάλληλος δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, την ώρα που ο ίδιος έβλεπε πως οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης». Μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός δήλωσε διατεθειμένος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του σε περίπτωση που ο υπάλληλος κινηθεί νομικά εναντίον του. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το περιστατικό.

Λογικές τύπου ξέρεις ποιος είμαι εγώ δεν γίνονται ανεκτές το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές, δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του Λευτερη Αυγενάκη από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ , καθώς και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Δύο δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στη Θάσο λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στο νησί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φωτιές καίνε στις περιοχές Παναγιά (Ντα) και Σκάλα Ποταμίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

(συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Στο νησί μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα, όπως επίσης με ελικόπτερο μια ακόμη ομάδα πεζοπόρων της ίδιας Μονάδας).

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Χανιά, Λακωνία και Κύθηρα.

Σε Μύκονο και Ίο στρέφονται οι έρευνες των αρχών για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς το θύμα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στα δυο νησιά. Στο «μικροσκόπιο» και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγγέλλοντας ξυλοδαρμο του.

Κύκλωμα που στρατολογούσε αλλοδαπούς με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν 9 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

20 συλλήψεις σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 6 χώρους απορρύπανσης- σκραπ στο κέντρο της Αθήνας, για τη διαπίστωση του νομίμου της λειτουργίας τους . Κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί περιβάλλοντος.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία του Τζο Μπάιντεν, με τον Λευκό Οίκο να προσπαθεί να περιορίσει την θλιβερη εικονα που αφησε το ντιμπέιτ . Σημαντικά στελέχη και βουλευτές των Δημοκρατικών άρχισαν να εκφράζουν δημόσια από χθες τις αμφιβολίες τους για τη νοητική και σωματική κατάσταση του Αμερικανου Προεδρου. Απο την πλευρά του Λευκού Οίκου η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρι δήλωσε «περήφανη» που βρίσκεται στο πλευρό του Μπάιντεν. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο υποψήφιός μας, κερδίσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ μία φορά και θα τον κερδίσουμε ξανά», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η φάση των “16” στο Euro της Γερμανίας και σχηματίστηκαν τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Βροχή , σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

 

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα