back to top
30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση και αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε το πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη και υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Σταυρο Καλαφάτη, ενώ εξηγήσεις του ζήτησε νωρίτερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Αυγενάκης μέσω της πλατφόρμας Χ ζήτησε συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του από τις υπερβολές και ανακρίβειες -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης , καθώς ο υπάλληλος δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, την ώρα που ο ίδιος έβλεπε πως οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση». Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός δήλωσε διατεθειμένος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του σε περίπτωση που ο υπάλληλος κινηθεί νομικά εναντίον του.

Λογικές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται ανεκτές διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως τον χαρακτηρίζει, Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ζητά επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Η συγνώμη του κ. Αυγενακη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα τονίζει η Ελληνική Λύση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά, ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του Λεύτερη Αυγενάκη από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ , καθώς και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Την αυτόβουλη παραίτηση Αυγενάκη, ή την διαγραφή του από τον πρωθυπουργό, ζητά και το ΚΚΕ με ανακοίνωση του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του και πρέπει αμέσως να αρθεί» υπογραμμίζει.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. στο υπουργείο Υγείας. Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10 το πρωί και τον υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Στο επίκεντρο της συνάντησης, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις φαρμάκων, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου με δωρεάν εξετάσεις. Η Έλενα Μπρέγιαννη μας ενημερώνει…

«Η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας είναι συνεχής», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Ρέντη, το οποίο επισκέφθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι συνολικά 250 από τα οποία τα 140 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως είπε ο κ, Μητσοτάκης έως το τέλος τους 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους συνολικά 900 νέα λεωφορεία.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Έκτη υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ καθώς και η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά, θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητώ την στήριξή σας, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η κ. Γιαννακοπούλου.

Διαψεύδει ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του πληροφορία ότι υπήρξε μυστικό δείπνο χθες βράδυ σε εστιατόριο με τους κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο .Έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας πως δεν φοβάται.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας επισήμανε πως «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα» Επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων, δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο Αθηναίων.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε πρόωρες εκλογές. Ο Πρωθυπουργός έχει μια τριετία με καθαρό διάδρομο για να υλοποιήσει την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός είπε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την αναδειξη ΠτΔ. Για τη σφοδρή κριτική Σαμαρά στην κυβερνητικη πολιτική ανέφερε πως οι πρώην πρωθυπουργοί είναι υπεράνω κομμάτων και προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα όταν καταθέτουν δημόσια την άποψή τους.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κάνει άλμα στο κενό με τον κ. Κασσελάκη υπογράμμισε μιλώντας επίσης στον Αθήνα 984 ο Διονύσης Τεμπονέρας, αναφέροντας πως οι προσωποκεντρικές προσεγγίσεις δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. “Εμείς πάντα αποφασίζαμε και λειτουργούσαμε συλλογικά” τόνισε.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της και αναλύει καρέ – καρέ το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας και πως από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί ο δράστης να περιμένει το θύμα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα σε κοντινή απόσταση από το γραφείο του. Επίσης έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη και τουλάχιστον μία μέρα πριν την δολοφονία. Παράλληλα η ΕΛΛΑΣ προσπαθεί να ρίξει φως στα κίνητρα της δολοφονίας . Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος.

Να αντιστρέψουν το ρεύμα που παρατηρείται στην Ευρώπη υπέρ της ακροδεξιάς στις σημερινές γενικές εκλογές που πραγματοποιούνται στην Βρετανία φιλοδοξούν οι Εργατικοί . Μια νίκη των Εργατικών μπορεί να καταδείξει στον κόσμο ότι μπορεί να αναστραφεί αυτό το ρεύμα και να αποτελέσει «φάρο ελπίδας» για τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος στη Σκωτία, Ανάς Σαρβάρ

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα