back to top
25.6 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

25.6 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση και αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε το πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη , ο οποίος επιτέθηκε σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Σταυρο Καλαφάτη, ενώ εξηγήσεις έδωσε το πρωί και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Αυγενάκης μέσω της πλατφόρμας Χ ζήτησε συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του από τις υπερβολές και ανακρίβειες -όπως αναφέρει- που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης , καθώς ο υπάλληλος δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, την ώρα που ο ίδιος έβλεπε πως οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός δήλωσε διατεθειμένος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του σε περίπτωση που ο υπάλληλος κινηθεί νομικά εναντίον του.

Λογικές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται ανεκτές ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως τον χαρακτηρίζει, Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ζητά επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει ,μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Η συγνώμη του κ Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ

“Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα” τονίζει η Ελληνική Λύση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά, ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του Λευτερη Αυγενάκη από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ , καθώς και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Την αυτόβουλη παραίτηση Αυγενάκη, ή την διαγραφή του από τον πρωθυπουργό, ζητά και το ΚΚΕ. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του και πρέπει αμέσως να αρθεί» υπογραμμίζει.

Επίσπευση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και ταχύτερη υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη του, στο Υπουργείο Υγείας. Επί τάπητος μεταξύ άλλων και η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

«Η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας είναι συνεχής», επεσήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Ρέντη, που επισκέφθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι συνολικά 250 από τα οποία τα 140 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως είπε ο κ, Μητσοτάκης έως το τέλος τους 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους συνολικά 900 νέα λεωφορεία.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κάνει άλμα στο κενό με τον κ. Κασσελάκη υπογράμμισε μιλώντας -επίσης στον Αθήνα 984 -ο Διονύσης Τεμπονέρας, αναφέροντας πως οι προσωποκεντρικές προσεγγίσεις δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. “Εμείς πάντα αποφασίζαμε και λειτουργούσαμε συλλογικά” τόνισε.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με έξι υποψηφιότητες ξεκινάει η εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , στις 6 και 13 Οκτωβρίου. χωρίς κανείς να αποκλείει να εκφράσουν και άλλοι ενδιαφέρον.

“Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά, θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητώ την στήριξή σας” τονίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου ,ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Διαψεύδει ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του πληροφορία ότι υπήρξε μυστικό δείπνο χθες βράδυ σε εστιατόριο με τους κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο .Έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας πως δεν φοβάται.

Φως στα κίνητρα της άγριας δολοφονίας του 54 χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικοί που ερευνούν υλικό από κάμερες ασφαλείας ,όπου έχει καταγραφεί η στιγμή της δολοφονίας ,αλλά και το καρτέρι που είχε στήσει ο δράστης μία ώρα νωρίτερα σε κοντινή απόσταση από το γραφείο του θύματος .Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του 54 χρονου.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αλλοδαπούς στην Ελλάδα και τους εκμεταλλευόταν εργασιακά Συνελήφθησαν 9 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί ο 12χρονος που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βιασμό με θύμα ανήλικο, ενώ μέχρι να απολογηθεί παραμένει υπό κράτηση. Συνελήφθησαν οι γονείς του 12χρονου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Χανιά, Λακωνία και Κύθηρα.

Και ο καιρός: Επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αίθριος, ο καιρός σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα