back to top
25.6 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

25.6 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τέσσερις προσαγωγές. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα μέσω του 112 προς ετοιμότητα των κατοίκων. Εκκενώθηκε προληπτικά το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή. Εκτροπές της κυκλοφορίας στην οδό Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου, στη συμβολή Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου Ακόμη Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό, στην οδό Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων και στην οδό Ανωνύμου στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα.

Παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής πριν από λίγο και στο Κορωπί για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε έκταση με ξερά χόρτα.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει σπεύσει και στην περιοχή του όρους Βούρινου του Δήμου Κοζάνης κοντά στο Κτένι, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Καστοριά στον δρόμο μεταξύ του χωριού Μεσοποταμίας και Αγίας Κυριακής.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας θα οδηγηθεί ο άνδρας που συνελήφθη για πρόκληση 12 πυρκαγιών στον Αμπελώνα Λάρισας.

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος”. Επιπλέον ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες καθώς δόθηκε και παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το συμβάν στο Αεροδρόμιο μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

“Απολύτως σεβαστή η απόφαση του Πρωθυπουργού για την διαγραφή μου από την ΚΟ του κόμματός μας ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης. “Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” προσθέτει και δηλώνει “ότι παραμένει βουλευτής του νομού Ηρακλείου. Ανήκω στη ΝΔ και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας καταλήγει.

H συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη ήταν απαράδεκτη, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, ζήτησε συγγνώμη και ακολούθησαν οι γνωστές διαδικασίες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ακόμα και πριν από τις εκλογές, είχε μιλήσει και για τις προβληματικές συμπεριφορές…» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Προηγήθηκε ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατφόρμα Χ με την οποία ζητούσε από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Ζήτησε επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές επισήμανε και το ΠΑΣΟΚ. Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ καθώς και την άρση της ασυλίας του ζήτησε και η Νέα Αριστερά. Όμοιο αίτημα για διαγραφή του κ. Αυγενάκη ζήτησε και το ΚΚΕ.

Ακόμη στο βουλευτή της ΝΔ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 15 ημερών από τις συνεδριάσεις της Βουλής, ως μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ανακοίνωσε στο Σώμα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Επίσπευση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και ταχύτερη υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη του, το πρωί στο Υπουργείο Υγείας. Επί τάπητος μεταξύ άλλων και η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το μήνυμα το πήρατε κύριοι της κυβέρνησης αλλά το αφήσατε στα αδιάβαστα σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους ο ένας μετά τον άλλο στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας .Μετά την πρωινή ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τη Νάντια Γιαννακοπούλου, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.

Eίχαν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλη Κατρίνη.

Διαψεύδει ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του πληροφορία ότι υπήρξε μυστικό δείπνο χθες βράδυ σε εστιατόριο με τους κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο .Έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας πως δεν φοβάται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθεί επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα που εμφάνιζε τα στελέχη μας να γευματίζουν με τον κ. Δούκα. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού ή απολογίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ερωτηθείσα στο ΟΠΕΝ η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου που συνεδρίασε εκτάκτως όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτκής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και στις νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Σποράδων. Από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξης του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν τόνισε σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν στο υπουργικό συμβούλιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, μίας ευρείας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά ως τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές.

Συνάντηση είχαν σήμερα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκο ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Στην Αθλητική επικαιρότητα: Την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξεκινά απόψε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Μεταγραφικές κινήσεις για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Ο Αθήνα 9.84, τιμώντας τη μνήμη του Γιώργου Σγουράκη, που έφυγε χθες από τη ζωή, μεταδίδει σε επανάληψη, από την πέντε έως τις έξι το απόγευμα την εκπομπή «Ντοκουμέντα», της 10ης Απριλίου 2010, με αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι. Τα «Ντοκουμέντα», του Γιώργου Σγουράκη μεταδίδονταν κάθε Σάββατο, από το 2006 έως το 2011.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, με πιθανές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα