back to top
25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στο Καλοχώρι Αυλίδας κοντά στο διάζωμα της εθνικής οδού, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μηλίτσα Μεσσηνίας και στην Καστοριά μεταξύ του χωριού Μεσοποταμίας και Αγίας Κυριακής.

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά. Περισσότερα θα μας πει ο Δήμητρης Πέρρος…

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

H συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη ήταν απαράδεκτη, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, ζήτησε συγγνώμη και ακολούθησαν οι γνωστές διαδικασίες σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση .Με ανάρτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατφόρμα Χ ζητά από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Ζήτησε επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει, μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

“Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές” επισήμανε και το ΠΑΣΟΚ. Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ καθώς και την άρση της ασυλίας του ζήτησε και η Νέα Αριστερά. Όμοιο αίτημα για διαγραφή του κ. Αυγενάκη ζήτησε και το ΚΚΕ.

“Απολύτως σεβαστή η απόφαση του Πρωθυπουργού για την διαγραφή μου από την ΚΟ του κόμματός μας ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης. “Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” προσθέτει και δηλώνει “ότι παραμένει βουλευτής του νομού Ηρακλείου”. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:”Ανήκω στη ΝΔ και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας”.

Επίσπευση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και ταχύτερη υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη του, στο Υπουργείο Υγείας. Επί τάπητος μεταξύ άλλων και η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. «Το μήνυμα το πήρατε κύριοι της κυβέρνησης αλλά το αφήσατε στα αδιάβαστα σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη μια υποψηφιότητα, η 7η στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της εσωκομματικής κάλπης στις 6 και 13 Οκτωβρίου, χωρίς κανείς να αποκλείει να εκφράσουν και απλοί ενδιαφέρον. Μετά την πρωινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τη Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης μπαίνει στην κούρσα των υποψηφίων.

Διαψεύδει ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του πληροφορία ότι υπήρξε μυστικό δείπνο χθες βράδυ σε εστιατόριο με τους κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο. Έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας πως δεν φοβάται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθεί επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα που εμφάνιζε τα στελέχη μας να γευματίζουν με τον κ. Δούκα. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού ή απολογίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ερωτηθείσα στο ΟΠΕΝ η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

“Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί μας ενημέρωσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας” τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Για καταστροφικές ζημιές στις καλλιέργειες, που εκτείνονται σε πάνω από 50.000 στρέμματα από τη χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση κάνουν λόγο παραγωγοί από την Έδεσσα.

Έως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες αύριο στη Βρετανία. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν τους Εργατικούς μπροστά με 20 μονάδες από τους Συντηρητικούς.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, με πιθανές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα