back to top
28.2 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

28.2 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φέρεται να είπε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι μπορεί να μην είναι εφικτό να σώσει την υποψηφιότητά του αν δεν κατορθώσει να πείσει το κοινό ότι είναι έτοιμος για μια νέα θητεία, στον απόηχο του καταστροφικού – για τον ίδιο – ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. Ο τίτλος του δημοσιεύματος τονίζει ότι ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης στον σύμμαχό του ότι σταθμίζει αν θα συνεχίσει τη μάχη για την προεδρία. Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

Τέσσερις προσαγωγές ατόμων από ελέγχους της ΕΛΑΣ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά, η οποία έχει οροθετηθεί. Εκκενώθηκε προληπτικά το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή. Άνοιξαν οι δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί στην περιοχή. Συνολικά 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος”. Επιπλέον ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες καθώς δόθηκε και παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το συμβάν στο Αεροδρόμιο, μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ακόμη στο βουλευτή της ΝΔ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 15 ημερών από τις συνεδριάσεις της Βουλής, ως μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ανακοίνωσε στο Σώμα, ο Πρόεδρος Κώστας Τασούλας. Απολύτως σεβαστή η απόφαση του Πρωθυπουργού για την διαγραφή μου από την ΚΟ του κόμματός μας ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης. Ωστόσο όπως είπε δεν παραδίδει την έδρα και παραμένει βουλευτής του νομού Ηρακλείου.

H συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη ήταν απαράδεκτη, το παραδέχτηκε και ο ίδιο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ακόμα και πριν από τις εκλογές, είχε μιλήσει και για τις προβληματικές συμπεριφορές…» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Με καθυστέρηση ημερών, κι αφού πρώτα κυκλοφόρησε το αδιάψευστο βίντεο με το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίας από τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βαθιά υποκρισία καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως έχει αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με πράξεις ότι στα ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνει εκπτώσεις.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές επισήμανε νωρίτερα και το ΠΑΣΟΚ. Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ καθώς και την άρση της ασυλίας είχε ζητήσει και η Νέα Αριστερά. Όμοιο αίτημα και από το ΚΚΕ.

Επίσπευση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και ταχύτερη υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη του, το πρωί στο Υπουργείο Υγείας. Επί τάπητος μεταξύ άλλων και η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους ο ένας μετά τον άλλο στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας .Μετά την πρωινή ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.

Η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή με τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε μια αγορά αρρύθμιστη και ονόμασε τις διευθετήσεις, μεταρρυθμίσεις.

Την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ καθοδόν προς τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM ο Χάρης Δούκας. Είναι σημαντικό ότι έχουμε μία διαδικασία που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συγκροτημένη, οργανωμένη και με ενότητα, γιατί έχουμε περάσει πολλές κρίσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών των νέων των ατόμων με αναπηρία, την ενεργό γήρανση, καθώς και την αντιστροφή του κύματος μετανάστευσης νέων που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, προανήγγειλε οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Οι κενές θέσεις στην αγορά έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 70.000 ενώ -συμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- οι άνεργοι φθάνουν τις 500.000

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου που συνεδρίασε εκτάκτως. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και στις νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Σποράδων. Από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Η Άγκυρα θα μπορούσε να βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο ομόλογό του και ότι είναι εφικτή μια δίκαιη ειρήνη που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, στην Αστάνα του Καζακστάν, συζήτησαν επίσης τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και τρόπους για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.

Οκτώ εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που ελέγχεται από τη Ρωσία, τραυματίστηκαν από επίθεση μη επανδρωμένων ουκρανικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με πιθανές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα