back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

EY ZHN 3-7-2024

Διαβάστε επίσης

EY ZHN 5-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 04-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 2-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 01-07 -2024

ΕΥ ΖΗΝ 28.06.2024

ΕΥ ΖΗΝ 27.06.2024

Οι καλοκαιρινές λοιμώξεις μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως η αυξημένη υγρασία, η ζέστη, η επαφή με μολυσμένο νερό ή τρόφιμα. Μερικά από τα συνηθέστερα είδη λοιμώξεων περιλαμβάνουν:

Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος: Αυτές περιλαμβάνουν κοινά κρυολογήματα, φαρυγγίτιδα και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Οι λοιμώξεις αυτές είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της έκθεσης σε κλιματιστικά και πολυσύχναστους χώρους.

Γαστρεντερικές λοιμώξεις: Συχνά προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό πόνο, ναυτία και εμετό. Είναι σημαντικό να διατηρούμε καλή υγιεινή και να αποφεύγουμε την κατανάλωση αμφιβόλου ποιότητας τροφίμων και νερού.

Δερματικές λοιμώξεις: Η αυξημένη εφίδρωση και η έκθεση σε μολυσμένο νερό μπορούν να προκαλέσουν δερματικές λοιμώξεις, όπως μυκητιάσεις και βακτηριακές λοιμώξεις. Η καλή υγιεινή του δέρματος και η αποφυγή επαφής με μολυσμένα νερά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των λοιμώξεων.

Ουρολοιμώξεις: Οι ουρολοιμώξεις είναι πιο συχνές στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως λόγω της αυξημένης υγρασίας και των συχνών επισκέψεων σε πισίνες και παραλίες. Είναι σημαντικό να τηρείται καλή υγιεινή και να αποφεύγεται η παρατεταμένη χρήση βρεγμένων μαγιό.

Χρειάζεται ωστόσο, άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή εμφάνισης σοβαρών εκδηλώσεων, όπως υψηλός πυρετός και δυσκολία στην αναπνοή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα