back to top
25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Καταργείται το All Star Game στη Basket League

Διαβάστε επίσης

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με αρκετές αποφάσεις σχετικά με το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-25.

Στο επόμενο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει τρίτος γύρος όπως συνέβη φέτος, αλλά σίγουρα θα υπάρξει νέο σύστημα διεξαγωγής. Ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία για το ακριβές format και είναι κάτι στο οποίο θα καταλήξουν το επόμενο διάστημα.

Το πιθανότερο σενάριο φέρνει κανονικά play off μεταξύ των πρώτων οκτώ ομάδων της κατάταξης και έξι επιπλέον ματς για τις θέσεις 9-12 με αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας προκειμένου να αποφασιστεί η ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι ομάδες να έχουν 6+2 ξένους στη διάθεσή τους. Δηλαδή να επιλέγουν 6 σε κάθε ματς ανάμεσα σε 8 επιλογές. Αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και το τελευταίο ματς των τελικών.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός όπως και ορισμένες άλλες ομάδες προκρίνουν τη συγκεκριμένη λύση η οποία θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Επίσης δεν θα διεξαχθεί All Star Game όπως συνέβη πέρυσι στην Καρδίτσα. Βέβαια η περσινή γιορτή είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ώστε να προσφέρει χρήματα στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Και οι δύο αυτές αποφάσεις έχουν να κάνουν με τις περιορισμένες ημερομηνίες αφού φέτος υπάρχουν δύο «παράθυρα» της FIBA για το Eurobasket 2025, Νοέμβριο και Φεβρουάριο.

Τέλος, το Super Cup θα φιλοξενηθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στη Ρόδο με πιθανότερη ημερομηνία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα