back to top
25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

25 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

ΚΚΕ: Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να λυθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ θα έκανε προσλήψεις

Διαβάστε επίσης

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, θα προσλάμβανε μόνιμο προσωπικό, θα είχε αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση, θα ενίσχυε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι διαλυμένη και γενικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόληψης, καταργώντας τα προκλητικά προνόμια των ιδιωτικών ομίλων της υγείας», τονίζει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν το υπουργείο Υγείας, την ίδια ώρα όδευε προς το τυπογραφείο η διευκρινιστική απόφαση για την άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ, αποδεικνύοντας ότι για την κυβέρνηση η λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. Αν ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτει, ήθελε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, θα προσλάμβανε μόνιμο προσωπικό, θα αύξανε την κρατική χρηματοδότηση, θα ενίσχυε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι διαλυμένη και γενικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόληψης, καταργώντας τα προκλητικά προνόμια των ιδιωτικών ομίλων της υγείας».

«Για άλλη μια φορά – καταλήγει – ο κ. Μητσοτάκης φέρνει στα μέτρα του την πραγματικότητα, αφού ξεχνάει ότι τα “διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ” τα δημιούργησε η πολιτική που εφαρμόζει, συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία μάλιστα ενώ είναι η αιτία του προβλήματος, την παρουσιάζει ως λύση».

Κώστας Κορέλλης 

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα