back to top
30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μ. Στρατηγάκη: Υποστηρίζουμε την αποκέντρωση στην Υγεία με τη λειτουργία των δημοτικών Πολυδύναμων Ιατρείων

Διαβάστε επίσης

Η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης είναι από τις πιο σημαντικές  προσφορές του δήμου Αθηναίων. Η ιστορία τους είναι μακρά. Χρονολογείται από τη δεκαετία του 30 επί δημαρχίας Σπύρου Μερκούρη και παρέχεται σε τοπικό επίπεδο, σε ίδιες δομές με στόχο την έγκαιρη ανταπόκριση στις ανάγκες των κατοίκων και των δημοτών.

Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στις οποίες εκτός από τις  δωρεάν οδοντιατρικές, αιματολογικές, γυναικολογικές και κλινικές εξετάσεις δίνεται  δυνατότητα παραπομπής για χορήγηση φαρμάκων- χωρίς αντίτιμο-  σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αθηναίων. Στα Πολυδύναμα Κέντρα οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν δωρεάν ραντεβού με όποια από τις ειδικότητες επιθυμούν  και να πάρουν συμβουλές  από εξειδικευμένους  Συμβούλους Υποδοχής και Εξυπηρέτησης σε σχέση με τις υφιστάμενες υπηρεσίες.

«Τα Πολυδύναμα Κέντρα αναβαθμίζονται, αλλάζουν πρόσωπο και  εκτός από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προσφέρουν υπηρεσίες ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για ανασφάλιστους…  Υποστηρίζουμε την αποκέντρωση στην Υγεία με τη δημιουργία και λειτουργία των δημοτικών Πολυδύναμων Ιατρείων» τόνισε στον Αθήνα 984 και στην Έλενα Μπρέγιαννη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη.

Προανήγγειλε τη λειτουργία δύο επιπλέον Ιατρείων από τον Σεπτέμβριο, στη βάση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο διασφαλίστηκε μέσω του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, σύμφωνα με την κυρία Στρατηγάκη «από τον ίδιο μήνα, οι δημότες και οι κάτοικοι της Αθήνας, θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τα ραντεβού τους καλώντας ένα πενταψήφιο αριθμό, κοινό για όλα τα ιατρεία».     

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε και στην προσφορά των Πολυδύναμων Κέντρων στον  τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών .

«Παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες. Γίνεται διασύνδεση και παραπομπή σε  δημόσιους οργανισμούς και ΜΚΟ, δίνονται  ακόμα  συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τομείς όπως η  απασχόληση, η  κοινωνική επιχειρηματικότητα, η νομική συμβουλευτική, καθώς και ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους για κοινωνικές παροχές,  δηλαδή επιδόματα, παροχές σε είδος ή κοινωνικές υπηρεσίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα