back to top
24.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

24.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Πακέτο μέτρων για περίπου 500.000 θέσεις εργασίας – Φόβοι για την αντοχή της οικονομίας σε νέα κρίση

Διαβάστε επίσης

Ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών, των νέων των ατόμων με αναπηρία, την ενεργό γήρανση, καθώς και την αντιστροφή του κύματος μετανάστευσης νέων που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, προανήγγειλε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση.

Μάλιστα, ο κύριος Πατέλης κάλεσε τους εργοδότες να προχωρήσουν στη βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Οι κενές θέσεις στην αγορά έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 70.000 ενώ – σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- οι άνεργοι φθάνουν τις 500.000.

Για εμμονικό success story και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας μιας επίπλαστης εικόνας κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου προσθέτοντας ότι παρά τις νουθεσίες προς τους εργοδότες, το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργεί η κυβέρνηση λειτουργεί οδοστρωτηρας για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Φίλιππος Σαχινίδης, τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης σε συνδυασμό με την ποιότητα στην εργασία, εκφράζοντας έντονες επιφυλάξεις για το αν η χώρα έχει οικονομικές αντοχές σε περίπτωση νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Σοβαρή υστέρηση σε μισθούς παραγωγικοτητα και κενά στο οικονομικό μοντέλο της χώρας εντόπισε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βεττας

Πάντως, ο Πρόεδρος της ΓΣΣΕ Γιάννης Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν την προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων εργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα