back to top
30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου το πρωί της Τρίτης έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό.

Οι έρευνες διεξάγονται ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα: πρώτον για τον εντοπισμό του δράστη και την τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση και δεύτερον για τα κίνητρα της δολοφονίας και το ποιοι ήθελαν νεκρό τον 54χρονο.

Όσον αφορά την δολοφονική επίθεση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της και αναλύει καρέ καρέ το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει από κάμερες ασφαλείας τόσο από το σημείο της δολοφονίας όσο και από την ευρύτερη περιοχή.
Σκοπός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εντοπίσουν οποιαδήποτε στοιχείο που θα αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη αλλά και να συνθέσουν το παζλ που θα τους αποκαλύψει το δρομολόγιο διαφυγής που ακολούθησε και αν είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας ενώ από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί ο δράστης να περιμένει το θύμα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα σε κοντινή απόσταση από το γραφείο του. Επίσης έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη και τουλάχιστον μία μέρα πριν την δολοφονία.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονική επίθεση ήταν πολύ καλά οργανωμένη ενώ ο δράστης είχε την εμπειρία και την ψυχραιμία να πυροβολήσει τουλάχιστον 20 φορές αλλάζοντας και γεμιστήρα στο όπλο του.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το θύμα ήταν ιδιαίτερα εύκολος στόχος αφού δεν λάμβανε κανένα μέτρο αυτοπροστασίας πιθανώς αγνοώντας τον κίνδυνο και ότι κάποιοι ήθελαν την φυσική του εξόντωση.

Παράλληλα με αυτές τις έρευνας οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ προσπαθεί να ρίξει φως στα κίνητρα της δολοφονίας και ποιοι ήθελαν νεκρό τον 54χρονο. Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος.

Ο 54χρονος ήταν γνωστός στη Μύκονο ως επιτυχημένος τοπογράφος μηχανικός όπου αναλάμβανε πολλές τεχνικές μελέτες ακόμα και την κατάρτιση του Κτηματολογίου στο νησί. Μάλιστα λόγω τις εργασίας του είχε επαγγελματικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή, με εργολάβους, με επιχειρηματίες και με μεσίτες στη Μύκονο.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνώριζαν τον 54χρονο τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και σε άλλα νησιά των Κυκλαδων όπως στην Ίο και στην Πάρο καθώς και σε άλλους τομείς όπως το real estate με αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αν κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες ενόχλησε κάποια κυκλώματα ή συγκρούστηκε μαζί τους και έτσι θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Παράλληλα αναμένεται να εξεταστούν διάφορες υποθέσεις που σχετίζονται με αντιδικίες σχετικά με πολεοδομικές και τοπογραφικές μελέτες για αγοραπωλησίες ακινήτων που είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία του 54χρονου κυρίως στο νησί της Μυκόνου.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα