back to top
20.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Σ. Πέτσας: Οι πολίτες θέλουν φιλελεύθερες λύσεις σε οικονομία και κράτος, αλλά πιο δεξιές σε ασφάλεια και μετανάστευση

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε πρόωρες εκλογές. Ο Πρωθυπουργός έχει μια τριετία με καθαρό διάδρομο για να υλοποιήσει την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός» τονίζει ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής Ν.Δ. Α’ Ανατολικής Αττικής, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Επισημαίνει ότι οι πολίτες θέλουν περισσότερο φιλελεύθερες λύσεις σε ζητήματα όπως η οικονομία και το κράτος, αλλά δεξιότερες και πιο συντηρητικές επιλογές στην ασφάλεια  και τη μετανάστευση. Θεωρεί ότι είναι ακόμα μακριά η σύγκληση των εισοδημάτων. Εκτιμά πως τα νομοσχέδια για το Κράτος Δικαίου, τα ομόφυλα ζευγάρια και την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματικών συνάντησαν έντονες αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ. 

Δηλώνει υπέρμαχος του δικομματισμού, προβλέπει ότι θα υπάρξει ευρύτερος πόλος της Κεντροαριστεράς τοποθετώντας την οικοδόμησή του σε χρονικό ορίζοντα μετά τις επόμενες εθνικές κάλπες, ενώ για τη σφοδρή κριτική Σαμαρά  στην κυβερνητική πολιτική αναφέρει πως οι πρώην πρωθυπουργοί είναι υπεράνω κομμάτων και  προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα όταν καταθέτουν δημόσια την άποψή τους.

*ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠτΔ

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε πρόωρες εκλογές. Ο Πρωθυπουργός έχει μια τριετία με καθαρό διάδρομο για να υλοποιήσει την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός.
Είμαστε μια χώρα που βγήκε από μια υπερδεκαετή κρίση, κάναμε πρόοδο από το 2019-2023, αλλά είναι ακόμα μακριά η σύγκληση των εισοδημάτων και πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο. Με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μικρότερη ανεργία, με μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη ζωή όλων και δίνουν προοπτικές για μια χώρα που της αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Στην ατζέντα της κυβερνητικής δράσης περιλαμβάνεται και ένα πακέτο θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση. Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει σε αυτά και αυτό ακριβώς θα κάνει ο Πρωθυπουργός».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

«Τα νομοσχέδια για το Κράτος Δικαίου, τα ομόφυλα ζευγάρια και την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματικών συνάντησαν έντονες αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το μυστικό των μεταρρυθμίσεων είναι ότι το κόστος από το ενδεχόμενο ξεβόλεμα συγκεκριμένων και οργανωμένων ομάδων, αλλά το όφελος διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Για αυτό πρέπει να γίνονται στην αρχή μιας κυβερνητικής θητείας ώστε το κέρδος να έχει φανεί στο σύνολο των πολιτών προς το τέλος της διακυβέρνησης, οπότε και θα μπορέσουν να κρίνουν με νηφαλιότητα τα πεπραγμένα της.

Στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, πρέπει κάτι να κάνουμε για τα επαγγέλματα που έχουν δικά τους εισοδήματα και είναι λίγο έως πολύ πιο εύκολο να αποκρυβεί μια φορολογητέα ύλη. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε σχέση με την αλλαγή για το τεκμαρτό εισόδημα, όταν εντοπίζονται προβλήματα. Ο Πρωθυπουργός, μετά τις ευρωεκλογές άφησε να διαφανεί πως θα υπάρξουν διορθώσεις. Με κριτήριο όχι την αναστροφή της, αλλά την αποδοχή της προκειμένου να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο υιοθετήθηκε.

Παρεμβάσεις όπως οι γρήγορες μεταρρυθμίσεις στην αρχή του κυβερνητικής θητείας κι οι διορθώσεις στην πορεία, κερδίζουν τους πολίτες όταν διαφαίνεται υπαναχώρηση της εμπιστοσύνης τους. Είναι μια διαρκής μάχη αρκεί να γίνεται με τα σωστά βήματα».

*ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Εκτίμησε πως θα υπάρξει ένας ευρύτερος πόλος της Κεντροαριστεράς, τοποθετώντας την οικοδόμησή του σε ένα χρονικό ορίζοντα μετά τις επόμενες εθνικές κάλπες.
Δήλωσε υπέρμαχος του δικομματισμού γιατί «εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα, απομονώνει τοξικές φωνές ή τις ενσωματώνει σε ευρύτερα σχήματα και περιορίζει τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα».

*ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

«Οι πρώην πρωθυπουργοί είναι υπεράνω κομμάτων, προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα όταν καταθέτουν δημόσια την άποψή τους. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν στρογγυλεύει το λόγο του, έχει γωνίες, είναι αιχμηρός και δεν ακούσαμε στην ομιλία του κάτι άλλο από τις πάγιες θέσεις του. Αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση και για όλους μας είναι να αποκωδικοποιούμε και να αξιολογούμε σωστά τα μηνύματα των πολιτών όπως βγήκαν από την κάλπη των ευρωεκλογών.

Οι πολίτες θέλουν περισσότερο φιλελεύθερες λύσεις σε ζητήματα όπως η οικονομία και το κράτος, αλλά πιο συντηρητικές η πιο δεξιές λύσεις στην ασφάλεια και τη μετανάστευση. Αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του κόσμου πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ο Πρωθυπουργός ώστε να τις συμπεριλάβει στο μίγμα της πολιτικής που θα διαμορφώσει. Αυτό δείχνει και ο τελευταίος  ανασχηματισμός που έκανε λαμβάνοντας το μήνυμα της κοινωνίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα