back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με τις κατηγορίες για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης – ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα – έχει τονίσει πως σε περίπτωση μήνυσης, θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει ήδη διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση, ενώ προηγήθηκε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο. Υποβλήθηκε επίσης αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βαθιά υποκρισία καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και υποστηρίζει πως έχει αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με πράξεις ότι στα ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνει εκπτώσεις.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές επισήμανε το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ, ανέφερε πως αν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να βρει την «πύλη εξόδου» της Βουλής.

Εφτά είναι πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

«Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να κάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με ιστορία, αλλά ήταν και η μία από τις δύο κυβερνήσεις που ανάγκασαν τη γενιά μου να φύγει από τη χώρα σωρεύοντας αυτό το υψηλό απόθεμα χρέους», τόνισε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

« Η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή με τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού», τόνισε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ καθοδόν προς τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM ο Χάρης Δούκας.

«Είναι σημαντικό ότι έχουμε μία διαδικασία που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συγκροτημένη, οργανωμένη και με ενότητα, γιατί έχουμε περάσει πολλές κρίσεις στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Συνεδριάζει στις 9 και μισή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει το Σάββατο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Συγκέντρωση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ έξω από την Κουμουνδούρου την ίδια ώρα και αύριο στο ξενοδοχείο όπου θα συνεδριάσει η ΚΕ.

Σχέδιο το οποίο κλιμακωτά φτάνει μέχρι και την ίδρυση νέου κόμματος πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μιλώντας χθες στον Αθήνα 984 ζήτησε τον κοινό συντονισμό των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων με τα κόμματα να διατηρούν την ιδεολογική και πολιτική τους αυτοτέλεια έτσι ώστε να καταλήξουν σε μια μινιουμ προγραμματική συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες εκλογικής και πολιτικής συμπόρευσης, υπό προϋποθέσεις ακόμη και σε νέο κόμμα.

 

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα…

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα, ως υπαιτίου πρόκλησης πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι αρχές. Ο συλληφθείς είναι ένας εκ των 4ων ατόμων που είχαν προσαχθεί νωρίτερα. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Ήχησε» το 112 στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καβάλας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες καλεί τους κατοίκους των 4ων νομών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Αττική, Κορινθία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία και Αργολίδα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Λασιθίου ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού 36χρονου , στη διάρκεια γλεντιού στο Οροπέδιο Καθαρού!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο άνδρας – που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πέταξε το πιστόλι όταν αντιλήφθηκε την τραγωδία, σε σημείο που δεν θυμάται ακριβώς.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Στις 7 το πρωί (τοπική ώρα, 09:00 στην Ελλάδα) ανοίγουν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 22:00 (τοπική ώρα, 00:00 στην Ελλάδα), όταν και αναμένεται το πρώτο exit poll που έχουν παραγγείλει από κοινού τα τηλεοπτικά δίκτυα BBC, ITV και Sky News.

Έπειτα από 14 χρόνια των Συντηρητικών στην εξουσία, όλες οι δημοσκοπήσεις — εδώ και πολύ καιρό — έδιναν ξεκάθαρο και σταθερό προβάδισμα έως και 20 μονάδων στους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε με σκορ 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας για το προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σημείωσε 32 πόντους. Απόψε στις 9, η Ελλάδα αναμετράται με την Αίγυπτο.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-0 σετ την Ολλανδέζα Ρους και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα