back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. «Ήχησε» το 112 στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καβάλας για έντονα καιρικά φαινόμενα. Το προειδοποιητικό μήνυμα καλεί τους κατοίκους των 4ων νομών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Tα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Αττική, Κορινθία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία και Αργολίδα.

Ανοίγουν αυτή την ώρα οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 22:00 τοπική ώρα δηλαδή τα μεσάνυχτα δικής μας ώρας οπότε και αναμένεται το πρώτο exit poll που έχουν παραγγείλει από κοινού τα τηλεοπτικά δίκτυα BBC, ITV και Sky News.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως έπειτα από 14 χρόνια των Συντηρητικών στην εξουσία, το εργατικό κόμμα του Κιρ Στάρμερ θα οδηγηθεί σε μία ιστορική νίκη που αναμένεται να υπερβεί και τον θρίαμβο του Τόνι Μπλερ το 1997.

 

Στην εσωτερική επικαιρότητα και πάλι…

Αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά και τη δημοσιοποίηση του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε των πρώην υπουργό να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας .

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Μήνυση κατά του διαγραφέντα από την ΚΟ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη υπέβαλε και ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που δέχθηκε την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης – ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα – έχει τονίσει πως σε περίπτωση μήνυσης, θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας. Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας χθες στο ΕΡΤΝews υποστήριξε σε δήλωσή του πως υπήρξε μόνο περιστατικό λεκτικής έντασης με τον υπάλληλο της εταιρείας, ενώ ζήτησε συγνώμη.

Τη συμπεριφορά του κ Αυγενάκη καταδίκασε σύσσωμος πολιτικός κόσμος με την αντιπολίτευση να καταδεικνύει καθυστέρηση στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις του, προκειμένου να αναδείξει τη στρατηγική, που έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών ο πρωθυπουργός. Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεδριάζει σε μισή ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και θα ακολουθήσει το Σάββατο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Συγκέντρωση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ έξω από την Κουμουνδούρου την ίδια ώρα και αύριο στο ξενοδοχείο όπου θα συνεδριάσει η ΚΕ.

Σχέδιο το οποίο κλιμακωτά φτάνει μέχρι και την ίδρυση νέου κόμματος πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μιλώντας χθες στον Αθήνα 984 ζήτησε τον κοινό συντονισμό των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων με τα κόμματα να διατηρούν την ιδεολογική και πολιτική τους αυτοτέλεια έτσι ώστε να καταλήξουν σε μια μινιουμ προγραμματική συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες εκλογικής και πολιτικής συμπόρευσης, υπό προϋποθέσεις ακόμη και σε νέο κόμμα.

Εφτά είναι πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσαν χθες ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

«Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να κάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με ιστορία, αλλά ήταν και η μία από τις δύο κυβερνήσεις που ανάγκασαν τη γενιά μου να φύγει από τη χώρα σωρεύοντας αυτό το υψηλό απόθεμα χρέους», τόνισε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

« Η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή με τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού», τόνισε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ καθοδόν προς τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM ο Χάρης Δούκας.

Τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πρόκειται για τρεις ημεδαπούς 60, 42 και 33 ετών αντίστοιχα,οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Στη σύλληψη ενός 35χρονου, ως υπαιτίου πρόκλησης πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι αρχές. Ο συλληφθείς είναι ένας εκ των 4ων ατόμων που είχαν προσαχθεί. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον Ανακριτή πρόκειται να οδηγηθούν αύριο οι 8 συλληφθέντες, 5 γυναίκες και 3 άνδρες, για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς, ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές Ιωαννίνων.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο υποδιευθυντής των φυλακών, 2 διοικητικοί και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, ένας κρατούμενος και η σύντροφος ενός βαρυποινίτη.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από Ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε το πρωί ο περιφερειακός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε με σκορ 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας για το προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σημείωσε 32 πόντους. Απόψε στις 9, η Ελλάδα αναμετράται με την Αίγυπτο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα