back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή σκηνικού του καιρού σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Λέσβου), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Από το μεσημέρι εως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Αττική. Μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους περιοχών της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καβάλας , που τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής κατέθεσε ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, που δέχθηκε την επίθεση . Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση. Προηγήθηκε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο. Υποβλήθηκε επίσης αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην υπουργός διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα, ενώ έχει δεσμευτεί πως σε περίπτωση μήνυσης, θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισκέπτεται στις 11 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συναντηθεί με πολιτική ηγεσία του .

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασελάκη, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου. Το Σαββατο θα συγκεντρωθούν επίσης έξω από τον χώρο διεξαγωγής στης συνεδρίασης της ΚΕ.

Εφτά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης τα νέα πρόσωπα που ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν την Προεδρία του κόμματος.

«Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να κάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με ιστορία, αλλά ήταν και η μία από τις δύο κυβερνήσεις που ανάγκασαν τη γενιά μου να φύγει από τη χώρα σωρεύοντας αυτό το υψηλό απόθεμα χρέους», τόνισε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

« Η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή με τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού», τόνισε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ καθοδόν προς τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM ο Χάρης Δούκας.

Τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να σβήσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια εργασιών. Μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο τεχνικός ασφαλείας εργασιών και ο χειριστής εργαλείου κοπής σωλήνων

Η άσκηση ιδιωτικού έργου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς προβλέπεται με υπουργική απόφαση που βάζει τέλος στην αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ μόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στην απόφαση, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Πλήθος καταγγελιών στην πλατφόρμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών mycoast για παρανομίες επιχειρηματιών σε παραλίες. Για τον λόγο αυτό, ελεγκτικά κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών ετοιμάζουν μέσα στα επόμενα 24ωρα ξαφνικούς ελέγχους ακόμα και σε απομακρυσμένες παραλίες. Μόνο στην Πάργα οι καταγγελίες πλησιάζουν τις 1000. Εως τώρα στην εφαρμογή έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 8.900 καταγγελίες εκ των οποίων 1.100 επώνυμες και πρόκειται να εξεταστούν κατά προτεραιότητα. Οι έλεγχοι διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια, αλλά και με χρήση drones.

Στη σύλληψη ενός 35χρονου, που φέρεται ως υπαίτιος της πρόκλησης πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι αρχές. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον Ανακριτή οδηγούνται αύριο οι 8 συλληφθέντες, για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς, ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές Ιωαννίνων. Αναμεσά τους ο υποδιευθυντής των φυλακών, 2 διοικητικοί και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, ένας κρατούμενος και η σύντροφος ενός βαρυποινίτη.

Σήμερα διεξάγονται οι πρώτες γενικές εκλογές του Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1945. Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να εκλέξουν 650 μέλη του Κοινοβουλίου στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ξεκάθαρο προβάδισμα έως και 20 μονάδων δίνουν στους Εργατικούς όλες οι δημοσκοπήσεις.

Ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν μετά την εξαφάνιση μιας 12χρονης που είχε πάει να κολυμπήσει στη λίμνη Μάνγκο Κρικ στην Αυστραλία το βράδυ της Τρίτης. Η αστυνομία πιστεύει ότι ανήκουν στο άτυχο παιδί το οποίο το πιθανότερο δέχθηκε επίθεση από ένα κροκόδειλο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον δευτερο αγωνα για το προολυπιακο τουρνουά δινει αποψε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα