back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή σκηνικού του καιρού σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Λέσβου), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους περιοχών της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καβάλας , που τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Από το μεσημέρι εως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Αττική.

Η σημερινή μέρα θα είναι μία μέρα κορύφωσης της αστάθειας,. Φαίνεται ότι θα επηρεαστεί πολύ έντονα η Αττική. Μετά το μεσημέρι φαίνεται ότι θα υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες, θα βρέξει στο σύνολο του νομού, θα υπάρξουν καταιγίδες σε αρκετά σημεία. Θα έχουμε και έντονα φαινόμενα και σημαντικές ποσότητες νερού και πιθανον και χαλαζι είπε στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας. Συμφωνα με τον κ. Βουγιούκα θα επηρεαστούν περισσότερο τα βόρεια του νομού, ενώ υπάρχει πιθανότητα αργότερα το απόγευμα να έχουμε ισχυρότερα φαινόμενα στην δυτική αττική και στα νότια.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αυτή την ώρα πραγματοποιεί σύσκεψη με πολιτική ηγεσία του.

Με μια αιχμηρή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται σε δημοσιογραφικά κοράκια του Μεγάρου Μαξίμου, ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποιεί ότι κατέθεσε δήλωση Πόθεν Έσχες ως όφειλε στις 30 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του Πρωθυπουργού. Αναφεροντας χαρακτηριστικά «Κυβερνηθείτε τώρα από έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει τρία χρόνια να υποβάλει πόθεν έσχες και κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για τη δική του δήλωση. Όσο για τις προηγούμενες δηλώσεις του: Αδήλωτο ακίνητο (Βολταίρου), αδήλωτη off shore και 40 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή »

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασελάκη, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Εφτά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης τα νέα πρόσωπα που ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν την Προεδρία του κόμματος.

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, υπενθύμισε ότι όλες οι εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είχαν πολλούς υποψηφίους, λεγοντας πως και σε εκείνες που συμμετείχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχαν εννέα υποψήφιοι. «Το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτά τα στελέχη μαζέψουν 300.000 ανθρώπους να ψηφίσουν είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Για την υποψηφιότητα του Χαρη Δούκα υπογράμμισε πως «δεν είναι ασύμβατο να είναι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής κατέθεσε ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, που δέχθηκε την επίθεση . Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση. Ο πρώην υπουργός διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα, ενώ έχει δεσμευτεί πως σε περίπτωση μήνυσης, θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.

Ηθικά, αν το κόμμα σου ζητάει την έδρα πρέπει να τη δίνεις – Δεν θυμάμαι πολλούς να το έχουν κάνει, είπε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025, ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας

Η άσκηση ιδιωτικού έργου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς προβλέπεται με υπουργική απόφαση που βάζει τέλος στην αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ μόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στην απόφαση, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Πλήθος καταγγελιών στην πλατφόρμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών mycoast για παρανομίες επιχειρηματιών σε παραλίες. Για τον λόγο αυτό, ελεγκτικά κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών ετοιμάζουν μέσα στα επόμενα 24ωρα ξαφνικούς ελέγχους ακόμα και σε απομακρυσμένες παραλίες. Μόνο στην Πάργα οι καταγγελίες πλησιάζουν τις 1000. Εως τώρα στην εφαρμογή έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 8.900 καταγγελίες εκ των οποίων 1.100 επώνυμες και πρόκειται να εξεταστούν κατά προτεραιότητα. Οι έλεγχοι διεξάγονται από μικτά κλιμάκια, αλλά και με χρήση drones.

Σοκαριστικά τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό., συμφωνα με την οποία το θύμα δέχτηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια. Στο επαγγελματικό πεδίο του θυματος επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ δεκάδες κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις του εκτελεστή

Στη σύλληψη ενός 35χρονου, που φέρεται ως υπαίτιος της πρόκλησης πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι αρχές. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον Ανακριτή οδηγούνται αύριο οι 8 συλληφθέντες, για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς, ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές Ιωαννίνων. Αναμεσά τους ο υποδιευθυντής των φυλακών, 2 διοικητικοί και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, ένας κρατούμενος και η σύντροφος ενός βαρυποινίτη.

Σήμερα διεξάγονται οι πρώτες γενικές εκλογές του Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1945. Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να εκλέξουν 650 μέλη του Κοινοβουλίου στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ξεκάθαρο προβάδισμα έως και 20 μονάδων δίνουν στους Εργατικούς όλες οι δημοσκοπήσεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα