back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

28.6 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στην Αττική έφτασε νωρίς το μεσημέρι η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες μεγάλο τμήμα της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά καταιγίδες ,χαλάζι και έντονους κεραυνούς. Χαλάζι έπληξε τη Δροσιά, τον Διόνυσο και την Εκάλη, Εντονη βροχόπτωση πλήττει αυτή
την ώρα την Άνοιξη, τον Άγιο Στέφανο, την Δροσιά ,την Νέα Ερυθραία, τα Σπάτα και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης σε Άγιο Στέφανο, Δροσιά και Νέα Ερυθραία υπάρχουν πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα, ενώ γίνονται αντλήσεις υδάτων στην Εκάλη και την Άνοιξη.

Κεραυνοί προκάλεσαν νωρίτερα πυρκαγιές στο Διόνυσο, στο Γραμματικό ,στο Χαλάνδρι στον Μαραθώνα στα Βίλια. Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες στην Χαλκιδική από χαλαζόπτωση.

Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Σε ετοιμότητα και όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κακοκαιρίας αναβάλλονται όλες οι σημερινές ανοιχτές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια με την επιβαρυντική περίσταση ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες ως υπαίτιος της πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά. Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.675 ευρώ.

Τον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950€ έως το τέλος της τετραετίας, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης με ιδιαίτερη βαρύτητα στις γυναίκες τους νέους, τους συνταξιούχους και τους
συμπολίτες μας με αναπηρία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση η εφαρμογή του μέτρου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

“Ο κ. Μητσοτάκης δε λαμβάνει καμία “εντολή” από το λαό, αλλά αντίθετα υλοποιεί τις “εντολές” των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων” αναφέρει το ΚΚΕ.

Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον οδικό χάρτη για το καταστατικό συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταψήφισαν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου, ενώ από τη συνεδρίαση απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουραρης για λόγους υγείας και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος έχει παραιτηθεί από τα όργανα. Το πρωί του Σαββάτου η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

“Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη” είπε στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία Χάρης Δούκας. “χρειάζεται ένα άλμα προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να γίνει η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και όχι μια κάποια συνιστώσα” πρόσθεσε. Στους
επτά έχουν ανέλθει οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στην υπόθεση Αυγενάκη. Για ολίγη και με το ζόρι διαγραφή, μίλησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι θεσμικές συντεταγμένες της πολιτείας λειτούργησαν ακαριαία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. καταλογίζοντας υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για αδιανόητη συμπεριφορά που εκθέτει ηθικά και πολιτικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της ΝΔ, έκανε λόγο η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη αντανακλάται μια ολόκληρη πολιτική που θέλει την κυβέρνηση να κάνει νταηλίκια στους εργαζόμενους τεμενάδες στο κεφάλαιο», ανέφερε η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής κατέθεσε ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, που δέχθηκε την επίθεση. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.

Δριμύ κατηγορώ από τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για την έξωση αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειας της. Ο κ. Κουτσούμπας ζητά ακύρωση της απόφασης.

Παράθυρο για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s άνοιξε ο Colin Ellis στέλεχος της Moody’s ,μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist. Μάλιστα αποφεύγοντας να προαναγγείλει ή να δεσμευτεί για το τι θα πράξει
ο διεθνής οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι «στις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η νέα αξιολόγηση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Συνελήφθησαν επτά άτομα για δύο υποθέσεις εμπρησμών σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα. Πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Συναγερμός στο Παρίσι. Εκκενώθηκε το Παλάτι των Βερσαλλιών καθώς -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες-, υπήρξαν αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο.

Τo παρών στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της Ολλανδίας στο Euro 2024 θα δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχίζεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, η οποία προκλήθηκε από τον πανηγυρισμό του ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Τον 2ο αγώνα στο Προολυμπιακό Τουρνουά δίνει απόψε η Εθνική μπάσκετ με αντίπαλο την Αίγυπτο. Τζάμπολ στις 9

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα