back to top
31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής βρέθηκαν νωρίτερα στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. Βροχόπτωση αυτήν την ώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δεκάδες κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων έχει λάβει η πυροσβεστική υπηρεσία σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Ειδικότερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε συνολικά 86 κλήσεις, οι 80 στην Αττική, όπου έγινε απάντληση σε 14 περιπτώσεις. Σχεδόν 15.000 κεραυνούς κατέγραψε από τις αρχές της ημέρας στην ελληνική επικράτεια το σύστημα Zeus του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συνολικά- εξαιτίας κεραυνών- εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε 62 σημεία της χώρας που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Αναβάλλονται όλες οι σημερινές οι ανοιχτές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο 63χρονος κάτοικος της Σιδηρούντας Χίου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια την 1η Ιουλίου στη θέση Μετόχι Σιδηρούντας, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν περί τα 11.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Σε «ήρεμο και γόνιμο κλίμα», σύμφωνα με επίσημες πηγές της Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συζήτησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος και την εισήγηση του οργάνου στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Στην τοποθέτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Επανέλαβε ότι «μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία. Πάντως για την πρόταση κειμένου για την Κεντρική Επιτροπή υπήρξαν ενστάσεις από επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που δεν έδωσαν την έγκρισή τους. Ενστάσεις υπήρξαν και για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της “Αυγής”.

Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα στα κρούσματα για τον κορονοϊό, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ από 24 έως 30 Ιουνίου. 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ΓΚΟΒΙΝΤ. Οκτώ παραμένουν διασωληνωμένοι. Μικρή μείωση παρατηρείται στις εισαγωγές των νοσοκομείων, οι οποίες έφθασαν στις 472.

Εύσημα για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας απένειμε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η οικονομία σημειώνει καλή πρόοδο, η ανάπτυξη προβλέπεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και για πρώτη φορά βλέπουμε πραγματικές μειώσεις τιμών, ιδίως στο σούπερ μάρκετ”.

Συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 24χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία. Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ταυτοποιήθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει τεθεί όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό. Συγκεκριμένα ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είχαν σχέση συνεργασίας με το θύμα.

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται γνωστός τραγουδιστής. Η Ανεξάρτητη Αρχή διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του, η οποία δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μέσα στην τελευταία πενταετία φέρεται να έχει δηλώσει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Επί ποδός στη Γαλλία θα βρίσκονται περίπου 300 χιλιάδες αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, προς αποφυγή επεισοδίων. Το 47% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop στις 2 Ιουλίου ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το ακροδεξιό κόμμα της Μαριν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι με πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα