back to top
33.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

33.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις και διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά, 7 μέλη του οργάνου οι κ.κ. Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου καταψήφισαν σημεία του κειμένου της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει το ερχόμενο Σάββατο. Οι διαφωνίες αφορούσαν κυρίως την αποτίμηση-απολογισμό για τις ευρωεκλογές, ενώ υπήρξαν ενστάσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγής». Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για λάθη και αστοχίες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου κάλεσε όσους διαφωνούν να καταθέσουν παρατηρήσεις και τροπολογίες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συνεδρίασης, καθώς είπε κατά τη δευτερολογία του ότι «ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία».

86 κλήσεις, εκ των οποίων 80 στην Αττική, έλαβε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ άλλων για απάντληση υδάτων, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, νωρίτερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας. Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, μόνο μέσα σε 3 ώρες ξέσπασαν οι φωτιές σε Σούνιο, Βίλια, Λαύριο, Διόνυσο, Μαραθώνα, Επίδαυρο, Δελφούς και Λέσβο.

Στη φυλακή οδηγείται 63χρονος ο οποίος κρίθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ένοχος κατά πλειοψηφία για την πυρκαγιά που κατέκαψε την περασμένη Δευτέρα δασικές εκτάσεις στη Σιδηρούντα Χίου.

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται γνωστός τραγουδιστής. Η Ανεξάρτητη Αρχή διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του, η οποία δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μάλιστα την τελευταία πενταετία φέρεται να έχει δηλώσει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ. Μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων, αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει, ενώ δηλώνει ότι δεν κλήθηκε ποτέ για εξηγήσεις.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει τεθεί όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό. Συγκεκριμένα ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είχαν σχέση συνεργασίας με το θύμα.

Εύσημα για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας απένειμε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η οικονομία σημειώνει καλή πρόοδο, η ανάπτυξη προβλέπεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και για πρώτη φορά βλέπουμε πραγματικές μειώσεις τιμών, ιδίως στο σούπερ μάρκετ”.

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αύριο πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Radio Free Europe και τους Financial Times.
Η εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ευρώπης, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σαφές: η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα. Καμία συζήτηση για την Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Μισέλ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την Αίγυπτο αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στο ΣΕΦ η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο πλαίσιο του προ-ολυμπιακού τουρνουά. 59-45 προηγείται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα