back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Επόμενη… στάση η Αίγυπτος για την Εθνική

Διαβάστε επίσης

H Εθνική αποδείχτηκε… υπερηχητική στην πρεμιέρα της, απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, το βράδυ της Τετάρτης στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά και άφησε υποσχέσεις στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσω ΣΕΦ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εκκίνησε με εκκωφαντικό τρόπο την πορεία της στη διοργάνωση, επικρατώντας με το επιβλητικό 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προσφέροντας πλούσιο θέαμα, αλλά και μεγάλη προσμονή για τη συνέχεια στους φιλάθλους της.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε εκπληκτική κατάσταση με 32 πόντους (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/13 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μία τάπα παρά τον περιορισμό του στον χρόνο συμμετοχής (18:10’), αλλά και με τους Τόμας Γουόκαπ (17π.) και Νικ Καλάθη (12π., 11ασ.) άξιους συμπαραστάτες, απέδειξε πως δικαίως λογίζεται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου λαχταρά να πάει η «επίσημη αγαπημένη» μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!

Απέναντί της, η Εθνική μας ομάδα θα βρει την πιο αδύναμη χώρα, όχι μόνο του ομίλου, αλλά και ολόκληρου του τουρνουά του Πειραιά. Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση, η Αίγυπτος ηττήθηκε με 90-77 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, σκορ που την κολακεύει, καθώς, η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και το +26, προτού χαλαρώσουν στο φινάλε οι Δομινικανοί και επιτρέψουν στους «φαραώ» να ροκανίσουν τη διαφορά.

Στην εθνική, οι Έλληνες διεθνείς έχουν για τώρα στο μυαλό τους μόνο την επόμενη αντίπαλό τους Αίγυπτο. Με τον ημιτελικό θα ασχοληθούν την Παρασκευή (5/4), όταν και το πρόγραμμα έχει ρεπό. Ανάλογα με την εξέλιξη του ματς απέναντι στους Αιγύπτιους, ο Βασίλης Σπανούλης, θα αποφασίσει αν χρειάζεται να αφήσει στον πάγκο για να ξεκουραστεί περισσότερο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έπαιξε και στο «4» και στο «5», αλλά και άλλους διεθνείς.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα