back to top
26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – 86 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, από τους κεραυνούς που έπεσαν εκδηλώθηκαν πυρκαγιές ενώ σημειώθηκαν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, λίγο μετά το μεσημέρι, καταρρακτώδης βροχή έπεφτε σε Βαρυμπόμπη, Εκάλη, Τατόι και στον Διόνυσο, ενώ χαλάζι στον Άγιο Στέφανο.

Όπως είπε στον Αθήνα 9.84 ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας περισσότερο θα επηρεαστούν οι βόρειες περιοχές της Αττικής, ενώ υπάρχει πιθανότητα αργότερα το απόγευμα να έχουμε ισχυρότερα φαινόμενα στη Δυτική Αττική και στα νότια.

«Μόνο στην Αττική οι πυροσβέστες μας έχουν αντιμετωπίσει πυρκαγιές από κεραυνούς σε Διόνυσο, Ραφήνα, Βραυρώνα, Ρέμα Χαλανδρίου και σε όλο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας» έγραψε σε ανάρτηση του στο X ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα δημοσίευσε φωτογραφία με drone του Πυροσβεστικού Σώματος από τα Βίλια Αττικής.

Νωρίτερα λόγω της συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της NEOAΛ στο ύψος του κόμβου Bαρυμπόμπης και στην πλατεία Δροσιάς. Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη υπόγεια διάβαση στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.

Προειδοποιητικό μήνυμα  112

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στους κατοίκους της Αττικής, ενημερώνοντάς τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Λόγω της εκδήλωσης των ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 86 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα:

• Στην Περιφέρεια Αττικής 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων

Εν τω μεταξύ, στο νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα