back to top
25.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

25.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή στον απόηχο της υπόθεσης Αυγενάκη

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προκλήθηκε στη Βουλή, με αφορμή τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στην υπόθεση Αυγενάκη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μίλησε «για ολίγη και με το ζόρι διαγραφή του κ. Αυγενάκη», θυμίζοντας ότι δεν του αφαιρέθηκε η κομματική ταυτότητα, ενώ ζήτησε αλλαγή του Κανονισμού και αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μη μεσολαβεί η Βουλή στη διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ανέφερε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι θεσμικές συντεταγμένες της πολιτείας λειτούργησαν ταχύτατα, άψογα και ακαριαία. Παράλληλα καταλόγισε υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις περισσότερες φορές δεν ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλιών, με κορυφαία τη γνωμοδότηση για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
«Πάρτε πρώτα την άδεια από τον Πολάκη, ο οποίος διαπράττει διαρκώς ποινικά αδικήματα καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία και μετά ελάτε να μιλήσετε», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για φρικώδη και αδιανόητη συμπεριφορά που εκθέτει ηθικά και πολιτικά πρωτευόντως τον πρωθυπουργό και δευτερευόντως την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ», έκανε λόγο η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, λέγοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση επέδειξε ανοχή και αναιτιολόγητη καθυστέρηση. «Επιδείξατε ένοχα αντανακλαστικά που σας εκθέτουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη αντανακλάται μια ολόκληρη πολιτική που θέλει την κυβέρνηση να κάνει νταηλίκια στους εργαζόμενους και να κάνει τεμενάδες και να στέκεται σούζα στο κεφάλαιο», ανέφερε η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα