back to top
26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

26.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ν. Σοφιανός: Η αποπομπή, με καθυστέρηση από τη ΝΔ, του Λ. Αυγενάκη δεν μπορεί να κρύψει την αποτρόπαιη ενέργειά του

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση «Η αποπομπή, με καθυστέρηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, του πρώην υπουργού και βουλευτή της δεν μπορεί να κρύψει την αποτρόπαιη ενέργεια του κ. Αυγενάκη, ο οποίος καταγράφεται να στέκεται σούζα μπροστά σε διάφορους ολιγάρχες, σε βίντεο που ανάρτησε το ΠΑΜΕ, αλλά πουλά τσαμπουκά σε εργαζόμενους στο αεροδόμιο και αλλού», σχολίασε το απαράδεκτο γεγονός ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, σε συνέντευξή του στον  Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

*ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΠΌ  ΚΟ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

…«Κρίνεται από τα έργα, τη στάση του και από το γεγονός ότι λέει πως παραμένει και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Όσο για το επιχείρημα της κακιάς στιγμής που επικαλέστηκε, αποτελεί μια κακιά δικαιολογία για απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες διαπιστώνονται και αλλούΤο μείζον, για εμάς, βρίσκεται στην ουσία της πολιτικής που υπηρέτησε ο κ Αυγενάκης και στις φιλοδοξίες του να συνεχίσει να το κάνει στηρίζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη… Στο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνεται χαμός από αφαίρεση δικαιωμάτων, εκεί η λύση είναι η οργάνωση στα συνδικάτα και η διεκδίκηση αυξήσεων…».

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Στο ΚΚΕ κάνουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά, χάρη στη ψήφο του λαού, που μας έδωσε τη δυνατότητα να το κάνουμε από καλύτερη θέση, επιτυγχάνοντας συνεχή εκλογική άνοδο. Προσπαθούμε να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην κυβέρνηση και στα μέτρα που παίρνει διαρκώς, καθώς επιδεινώνουν την καθημερινότητα του κόσμου και βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα. Οι διεργασίες σε ένα κλονισμένο πολιτικό σύστημα, με χαρακτηριστικά κοινών στρατηγικών επιλογών, δεν γίνεται να κρυφτούν…. λίγο πριν εγκρίθηκε από τη Βουλή η παραμονή ελληνικού στρατού και στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία… Είναι αμαρτωλή και άρρωστη η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα γιατί έχει διαχειριστεί  τη χώρα από κυβερνητικές θέσεις, αλλά και ως αντιπολίτευση. Είναι συνυπεύθυνη για μνημονιακές, μεταμνημονιακές και άλλες επιλογές, όπως και για την ουσιαστική στήριξή της σε πολιτικές που περνάνε στη χώρα το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.  Εκφράζει μια πολιτικο-οργανωτική κρίση απόρροια της οποίας συνιστούν οι πολλές  υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ…

Όταν ακούμε περί μετώπων και άλλων τινών, με σύνθημα  όλοι μαζί, μαζί με τον Μακρόν, διακηρύσσουν μεν πως θέλουν να φρενάρουν την Λεπέν, ενώ επί της ουσίας δεν το κάνουν και  δεν λένε κουβέντα για την πολιτική Μακρόν ή για το είδος της αντιπολίτευσης που έκαναν. Είτε σε σχέση με την πράσινη μετάβαση που πληρώνει με άγρια φορολογία και ο ελληνικός λαός, είτε με τη μετατροπή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική  λόγω του πολέμου στην Ουκρανία…Ψηφίζουν και αποφασίζουν στα Συμβούλια Κορυφής της ΕΕ, εγκρίνοντας μάλιστα πρόσφατα το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Και με την Λεπέν  δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη Γαλλία».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Το ΚΚΕ με τη δράση και την πολιτική του γραμμή, οδήγησε στη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, ενώ η ίδια κρύβεται πίσω από την κρίση, από την απουσία των εκλογικών στόχων  τους οποίους δεν έπιασαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». 

*ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΟΥΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Αυτό ειπώθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας μου ζητήθηκε να μην πολιτικολογώ. Όταν επί ένα μήνα η μόνη συζήτηση είναι ότι ο Δήμαρχος θέλει να γίνει  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν μας καλύπτει, αλλά δεν συμφωνούμε με αυτό που είπε ο κ. Μπακογιάννης. Εξ αρχής, εμείς  δεν κρύψαμε ότι εκπροσωπούμε το Κομμουνιστικό κόμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Ο κ Δούκας λέει ότι είναι έξω από κόμματα, ότι πρέπει να γίνουν υπερβάσεις, όπως υποστήριζε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Μιλάει για προοδευτικές συγκλήσεις και άλλα. Η διαφωνία μας βρίσκεται στη λογική ότι μπορεί να τα κάνει και τα δύο, όπως λέει.  Όχι στο ότι θέλει να διεκδικήσει και με το καλό ο άνθρωπος… φιλοδοξίες έχει…Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι θέλει να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι θεωρεί πως μπορεί να τα κάνει και δύο. Να συνδυάσει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη. Δεν γίνεται, όχι επειδή είναι ΠΑΣΟΚ και κεντρικό στέλεχος του κόμματος…. όταν προεκλογικά λέγαμε πως ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ  έλεγε πως δεν είναι έτσι κι ότι δεν έχει συνέχεια με τον κ Γερουλάνο…Τον κ. Δούκα τον έχρισε Δήμαρχο ο κ. Ανδρουλάκης άρα ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεν μας απασχολεί  η πολιτική ταυτότητα του Δημάρχου, αλλά το ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν  εκ των πραγμάτων και τα δύο». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα