back to top
32 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

32 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη Σωματείων και Φορέων για τη ΛΑΡΚΟ: Αγώνας για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ

Διαβάστε επίσης

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους δεν είναι μόνοι. Έχουν δίπλα τους τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές και τα λαϊκά νοικοκυριά ολόκληρων περιοχών. Μια γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και να γενικεύσουν αυτόν τον αλύγιστο αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει τη ΛΑΡΚΟ, ξεκληρίζει την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, ερημώνει τα χωριά και τον τόπο τους» ήταν το μήνυμα μεγάλης σύσκεψης, σωματείων και φορέων το βράδυ της Τετάρτης στον οικισμό του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι θα διευρυνθεί και θα συνεχιστεί ο αγώνας με πολύμορφες κινητοποιήσεις «για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να ζήσουν αξιοπρέπεια στον τόπο τους οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες, ο λαός της περιοχής».

«Συνεχίζουμε μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, κλείνοντας τη σύσκεψη και ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν και αυτή τη φορά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Τόνισε ότι επόμενοι σταθμοί εκτός από την ετοιμότητα, είναι η σύσκεψη στην Εύβοια, ο συντονισμός και η στήριξη με άλλα επαγγέλματα, η νέα συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, o opo;iow τόνισε: «Για άλλη μία φορά είμαστε παρόντες εδώ, μαζί σας όπως κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλα αυτά τα χρόνια σε έναν δίκαιο, σε έναν ηρωικό, μεγάλο αγώνα, που τα καταφέρατε με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, με δύναμη, με αντοχή και έτσι συνεχίζουμε. Έτσι να συνεχίσετε παρά τις συνεχείς προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού, των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, της σημερινής κυβέρνησης να σας καθυποτάξει, να σας γονατίσει με τρομοκρατία, με συκοφαντίες με ένα σωρό άλλα τερτίπια και επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει σε βάρος σας, σε βάρος του λαού όλης της περιοχής.

Είστε όρθιοι! Έτσι να παραμείνετε, ενωμένοι σαν γροθιά μέχρι να ξανανάψει αυτή εδώ η τσιμινιέρα, μέχρι να είναι μέσα στη ΛΑΡΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι για δουλειά, μέχρι τα καμίνια, οι μηχανές να ανάψουν ξανά, όπως λέει και το σύνθημά σας. Και από κει και πέρα κάθε ώρα πάλι, κάθε μέρα μπροστά μέχρι την οριστική νίκη, που αυτή θα είναι όταν περάσει όλος αυτός ο πλούτος που εσείς παράγετε πραγματικά στα δικά σας χέρια, όταν η ΛΑΡΚΟ θα γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, όταν θα είναι για το συμφέρον το δικό σας, των πολλών, στα χέρια σας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων, των κηφήνων, των ληστών, των καπιταλιστών. Μπράβο σας! Συνεχίζουμε έτσι, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα.

Μία κουβέντα μόνο, γιατί δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά μόνο για πράξεις, κρατήστε την ενότητά σας, να είστε ενωμένοι σα γροθιά όλοι οι εργάτες, οι εργαζόμενοι σε κοινωνική συμμαχία με τους αγρότες εδώ της περιοχής, όλης της χώρας, με τους εμπόρους επαγγελματίες, με τα παιδιά σας, τους μαθητές, τους καθηγητές τους, με όλο τον λαό της περιοχής, με τις γυναίκες και τις οικογένειές σας, γιατί πρέπει να μείνετε εδώ, μέσα στη ΛΑΡΚΟ, μέσα στα σπίτια σας, τα παιδιά σας να είναι στα σχολειά και να αναπτύσσεται η περιοχή, να αναπτύσσεται ο τόπος, να προχωράμε μπροστά. Το ΚΚΕ θα είναι, το υποσχόμαστε, μαζί σας μέχρι τη νίκη! Είστε ήδη νικητές, η τελική νίκη θα έρθει γρήγορα.»

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Στερεάς και Εύβοιας, συνδικάτων της Αττικής, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λοκρίδας και της Κωπαΐδας, οι οποίοι, σημείωσαν ότι «εκτός από την γενικότερη αντιαγροτική πολιτική βιώνουν τις συνέπειες της ακαρπίας της ελιάς, της ευλογιάς που έπληξε τα κοπάδια τους, της εγκληματική εγκατάλειψης του κάμπου της Κωπαΐδας, της αδυναμία να αρδεύσουν τις καλλιέργειες τους, αλλά και τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών των μπλόκων».

Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους επαγγελματιών της περιοχής, που από τη μία «βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φοροληστεία και από την άλλη με τις συνέπειες της φτωχοποίησης της περιοχής».

Κώστας Κορέλλης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα