back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

28.6 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Βελόπουλος για Σαράκη: Ως δικηγόρος έλαβε αμοιβή 30 εκατ. από την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την πληροφορία που έδωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και μέχρι πρότινος στενός του συνεργάτης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, έλαβε δικηγορική αμοιβή 30 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Novartis.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ΣτΕ, ο κ. Βελόπουλος, διερωτήθηκε για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε, όταν δεν ξέρουμε ακόμη τι έγινε με τα κλεμμένα από τη Novartis.
« Οι Αμερικανοί πήραν 350 εκατομμύρια από τη Novartis ,επίσης εκατομμύρια πήραν και ο δικηγόρος με τους προστατευόμενος μάρτυρες. Όλοι κονόμησαν στην πλάτη των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν οι παριστάμενοι βουλευτές, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να κατονομάσει το δικηγόρο που έλαβε αυτά τα χρήματα, απάντησε ότι «ο Σαράκης είναι αυτός ο δικηγόρος» και ότι μόλις προχθές, ο ίδιος έμαθε ότι πήρε αυτά τα 30 εκατομμύρια.

«Το κόμμα που πουλάει πνεύμα και ηθική και μιλάει για διαφάνεια και αξιοπιστία, μας λέει ότι για την υπόθεση της Novartis υπήρξε βαλίτσα που περιείχε 30 εκατ. ευρώ και,ώ του θαύματος, παραδόθηκε σε βουλευτή του που είχε τιμηθεί με το να ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε: «Ελπίζω κάποια στιγμή ότι θα μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν σε ποιους και με ποιο τρόπο».

Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού, ο Παύλος Σαράκης, ανέφερε ότι η αμοιβή του για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για αθέμιτες πρακτικές. Όπως είπε, τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί όλα στις ελληνικές αρχές και έχουν φορολογηθεί κανονικότατα.
«Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος,ώστε να έχω την ελευθερία της γνώμης και της άποψης, όσο κι αν πικραίνεται ο κ. Βελόπουλος»,ανέφερε ο κ.Σαράκης, που διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης στις 18 Ιουνίου.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα