back to top
28.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά μετά τον Γκόρντον Μπράουν η Ντάουνινγκ Στριτ θα έχει ένοικο έναν Εργατικό, τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο στις βρετανικές εκλογές, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα exit polls οι Εργατικοί εξασφαλίζουν 410 από τις συνολικά 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η θητεία του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί προβλέπεται να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους από ιδρύσεως του κόμματος.

Το ακροδεξιό κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή, με τον Λι Άντερσον να διατηρεί την έδρα που κέρδισε το 2019 όταν όμως ήταν μέλος του Συντηρητικού Κόμματος.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Ακολούθως θα μεταβεί στη Λευκάδα, όπου θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας.

Αντιδράσεις και διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά, 7 μέλη του οργάνου Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου καταψήφισαν σημεία του κειμένου της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει το Σάββατο.
Οι διαφωνίες αφορούσαν κυρίως την αποτίμηση-απολογισμό για τις ευρωεκλογές, ενώ υπήρξαν ενστάσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγής». Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για λάθη και αστοχίες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.
«Ηταν μια πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Νικος Ανδρουλάκης.

Η Θεσσαλονίκη πρώτος σταθμός της περιοδείας του Χάρη Δούκα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.
Ο κ. Δούκας συναντήθηκε σε θερμό κλίμα με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα.
“Κρατάμε την ελπίδα ζωντανή για να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βασική αρχή να δίνει πάρα πολλά σε λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς και αυτό πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Να μιλήσουμε για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ισχυρίστηκε ότι η χώρα της έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Ελλάδα.

Τραγωδία στην Πάρο – Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο φίλοι συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών.
Από τη σύγκρουση οι δύο Έλληνες, ηλικίας περίπου 30 ετών, σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ οι Ιταλοί τουρίστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Για τον απεγκλωβισμό των δύο ανδρών χρειάστηκε η συνδρομή των Πυροσβεστών.

Προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του νέου- αυστηρότερου- Συμφώνου Σταθερότητας, θα είναι ο νέος προϋπολογισμός, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την εγκύκλιο για την κατάρτιση του προσχεδίου που απηύθυνε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου.
Οι φορείς θα πρέπει να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 έχοντας ως «οδηγό» το πλέγμα των νέων δημοσιονομικών κανόνων της Κομισιόν που διασφαλίζουν τον αποτελεσματικό συντονισμό των υγιών οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών.

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται γνωστός τραγουδιστής.
Η Ανεξάρτητη Αρχή διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του, η οποία δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Μάλιστα την τελευταία πενταετία φέρεται να έχει δηλώσει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.
Μέσω των δικηγόρων του ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων, αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει, ενώ δηλώνει ότι δεν κλήθηκε ποτέ για εξηγήσεις.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει τεθεί όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
«Δεν πάω πουθενά» είπε ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ), απογοητεύοντας τους επικριτές του στους κόλπους των Δημοκρατικών που έθεσαν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του εξαιτίας της ανησυχητικής εικόνας του στην πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε εύκολα με σκορ 93-71 της Αιγύπτου και έκανε το 2 στα 2 στο προολυμπιακό τουρνουά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλό της. Το Σάββατο στις 17.30 θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την Σλοβενία.
Στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Φινλανδό Ρουσουβουόρι με 3-1 σετ και αποκλείστηκε από το τουρνουά Γουίμπλεντον.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος σήμερα στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα