back to top
27.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

27.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Βρετανία με ιστορική νίκη των Εργατικών. Ο Σερ Κιρ Στάρμερ κέρδισε τον μαγικό αριθμό των 326 εδρών και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας ενώ οι κάλπες έδωσαν μία ιστορική συντριβή στους Τόρις και τον Ρίσι Σούνακ. Παράλληλα χάρισαν το εισιτήριο για τη Βουλή στον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος UK Reform και εκ των πρωτεργατών του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC, οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν 410 από τις συνολικά 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Συντηρητικό Κόμμα καταλαμβάνει 144 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 58, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας 8, το Reform UK 4 έδρες και τα υπόλοιπα κόμματα 26.

Στις 11 τοπική ώρα ο νέος πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο. Εκεί, θα κληθεί επίσημα να σχηματίσει κυβέρνηση, προτού επιστρέψει στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει σε μια ώρα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Ακολούθως θα μεταβεί στη Λευκάδα, όπου θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας.

Αντιδράσεις και διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά, 7 μέλη του οργάνου Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου καταψήφισαν σημεία του κειμένου της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει το Σάββατο.

Οι διαφωνίες αφορούσαν κυρίως στην αποτίμηση-απολογισμό για τις ευρωεκλογές, ενώ υπήρξαν ενστάσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή».

Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για λάθη και αστοχίες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

«Ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρέπει να κάνουμε αγώνα ιδεών και αυτό έφερα στο πολιτικό συμβούλιο και την κεντρική επιτροπή με προτάσεις για να γίνει το κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία είπε μιλώντας πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος .

Πιστεύω οτι το ΠΑΣΟΚ έχει καλές προτάσεις πρέπει να τις «κουμπώσει» σε θέσεις με ενιαίο όραμα που θα μπορεί ο κάθε έλληνας να δει τον εαυτό του μέσα σε αυτό, υπογράμμισε. Για τις συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ο κ Γερουλάνος τόνισε «ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας ας ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και στις δυνάμεις που θέλουν να ακολουθήσουν και από εκεί και έπειτα όλα είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουν.

«Ευθεία πρόκληση» από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας. Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ισχυρίστηκε ότι η χώρα της έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Ελλάδα.

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται γνωστός τραγουδιστής.

Η Ανεξάρτητη Αρχή διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του, η οποία δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα την τελευταία πενταετία φέρεται να έχει δηλώσει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Μέσω των δικηγόρων του ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων, αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει, ενώ δηλώνει ότι δεν κλήθηκε ποτέ για εξηγήσεις.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει τεθεί όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό.

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για εμπρησμούς σε κατάστημα και ξενοδοχείο τον περασμένο Μάιο και σε συναγωγή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτι και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι συλληφθέντες ετοίμαζαν και άλλες επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους. Δύο από τους επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Λασιθίου, που ετοιμάζεται στις 5 και μισή το απόγευμα να πει το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο , ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Οροπέδιο Καθαρού, κατά τη διάρκεια άσκοπων πυροβολισμών σε γλέντι. Η κηδεία του θύματος και πατέρα ανήλικου παιδιού θα γίνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στην Ιεράπετρα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) στη Γαλλία είναι πιθανό να μην κατορθώσει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η OpinionWay, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καθημερινής επιχειρηματικής εφημερίδας Les Echos και δημοσιεύτηκε σήμερα.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Στους νοκ άουτ αγώνες για τα προημιτελικά του Γιούρο
Στις 19.00 Ισπανία- Γερμανία και στις 22.00 Πορτογαλία- Γαλλία.

Χθες, η εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε εύκολα με σκορ 93 – 71 της Αιγύπτου και έκανε το 2 στα 2 στο προολυμπιακό τουρνουά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλό της. Το Σάββατο στις 17.30 θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την Σλοβενία.

Στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Φινλανδό Ρουσουβουόρι με 3-1 σετ και αποκλείστηκε από το τουρνουά Γουίμπλεντον.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα