back to top
30.4 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επτά στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ θα περάσουν τις επόμενες μέρες την πόρτα του Εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, που αφορά στη διαρροή των ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Μεταξύ των κληθέντων ως υπόπτων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Σαρωτική νίκη των Εργατικών στην Βρετανία, έπειτα από 14 χρόνια κυριαρχίας των Συντηρητικών. Ο Κιρ Στάρμερ μεταβαίνει σε λίγη ώρα στο Μπάκιγχαμ προκειμένου να λάβει από τον Βασιλιά Κάρολο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Πολλοί υπουργοί και στελέχη των Τόρις έχασαν την έδρα τους στο κοινοβούλιο. Αναμεσά τους και η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας. Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο Λονδίνο καθώς η μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος δημιούργησε αίσθηση σταθερότητας στους επενδυτές.

“Η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος σε δεκατέσσερα χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ίδιο και στο αδελφό κόμμα των Εργατικών” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την ποιότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στις επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στην παιδεία, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη
μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η ακρίβεια αναφέρθηκε η κ. Σακελλαροπούλου.

Απάντηση από την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για λήψη μέτρων κατά των αθέμιτων πρακτικών πολυεθνικών. Στην απαντητική επιστολή της η κ. φον ντερ Λάιεν αναγνωρίζει το πρόβλημα και δηλώνει ότι αναθέτει στις υπηρεσίες της Επιτροπής να συλλέξουν στοιχεία από όλες τις χώρες προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να ενισχυθεί το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ.

Η χθεσινή πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιβεβαίωσε τις διαφωνίες και τις μεγάλες αποκλίσεις ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο
Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ αύριο Σάββατο. Στο τραπέζι της συνεδρίασης μπήκε και το θέμα με την εφημερίδα «Αυγή».

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

“Να κάνουμε πάλι το ΠΑΣΟΚ ψυχή της δημοκρατίας και να έρθουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί και να δώσουμε την μάχη με ομαδικότητα και συλλογικότητα όπως κάναμε στην Αθήνα και κερδίσαμε τις εκλογές είπε από τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας.

Μιλώντας στη συχνότητα του “RThess” ο κ. Δούκας έφερε ως παράδειγμα τους εργατικούς στην Μεγάλη Βρετανία λέγοντας ότι ο επικεφαλής τους και νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ πρώτα “μάζεψε” το κόμμα του και μετά κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. “Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς” επεσήμανε ο κ. Δούκας.

“Θα διεκδικήσω την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Θα μείνω μέχρι τέλους τόνισε -από την Νίσυρο- η επίσης υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στον Αθήνα 9,84

“Πρέπει να κάνουμε αγώνα ιδεών. Να γίνει το κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία” επισήμανε επίσης στο σταθμό μας ο υποψήφιος για την προεδρία Παύλος Γερουλάνος.

Ερωτηθείς για τις συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ο κ Γερουλάνος είπε «ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας, ας ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και στις δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν και από εκεί και έπειτα όλα είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουν».

“Να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα παλεύει για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση” τόνισε- μεταξύ άλλων – σε συνέντευξή του στο Action 24 -ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Επεισόδιο με σκάφος μεταναστών – σύμφωνα με πληροφορίες- ανοιχτά της Χίου. Πυροβόλησαν προς τους λιμενικούς που απάντησαν με πυρά στον αέρα. Το σκάφος με τους μετανάστες επέστρεψε προς τα τούρκικα θαλάσσια ύδατα.

Στη διάψευση των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης περί αύξησης του χρόνου εργασίας και κατάργησης του πενθημέρου, προέβη η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ,με δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση. Παράλληλα, κάλεσε εργοδότες και συνδικάτα σε διάλογο με στόχο την σύναψη κοινωνικού συμφώνου εργασίας.

Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr. Περισσότερα στο athina984.gr.

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα επόμενα τρία χρόνια επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο o -μέχρι σήμερα- αντιπρόεδρος του του Ανώτατου Δικαστηρίου Μιχάλης Πικραμένος,

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα