back to top
35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την επίσημη έγκριση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας μετά την πανηγυρική νίκη των Εργατικών στις εκλογές της 4ης Ιουλίου έλαβε νωρίτερα συγκινημένος στο Μπάκιγχαμ από τον βασιλιά Κάρολο, ο νικητής των βρετανικών εκλογών Κιρ Στάρμερ. Η αλλαγή δεν γίνεται σε μια νύχτα, θα χρειαστεί χρόνος. Όμως η δουλειά θα αρχίσει αμέσως. Η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της, υπογράμμισε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακαλύψει τις απαρχές της, να είναι προπομπός και πρωτοπόρος ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες δεσμεύτηκε απέναντι τους για φθηνή ενέργεια. Θα δώσουμε ελπίδα στους εργαζόμενους και τις οικογένειες της εργατικής τάξης είπε χαρακτηριστικά ενώ κατέληξε πως η κυβέρνησή του θα τους υπηρετήσει όλους είτε ψήφισαν Εργατικούς είτε όχι.

Η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος σε δεκατέσσερα χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην επιστολή που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τις ευρωεκλογές, σχετικά με το ζήτημα των αθέμιτων πρακτικών από πολυεθνικές επιχειρήσεις και ζητώντας παράλληλα ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην απάντησή της η κ. Φον Ντερ Λάιεν αναγνωρίζει το πρόβλημα και δηλώνει ότι αναθέτει στις υπηρεσίες της Επιτροπής να συλλέξουν στοιχεία από όλες τις χώρες προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να ενισχυθεί το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της Ε.Ε.

Αύριο συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της ΠΓ, η οποία επιβεβαίωσε τις διαφωνίες και τις μεγάλες αποκλίσεις ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επτά μέλη της καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να μπουν επιτέλους κανόνες στην αγορά, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επίσκεψή του νωρίτερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τους εργατικούς στην Μεγάλη Βρετανία έφερε ως παράδειγμα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στη συχνότητα του “RThess”. Όπως είπε ο επικεφαλής τους Κιρ Στάρμερ πρώτα “μάζεψε” το κόμμα του και μετά κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. “Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς” σημείωσε.

Θα διεκδικήσω την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Θα μείνω μέχρι τέλους τόνισε -από την Νίσυρο- η επίσης υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου ,μιλώντας στον Αθήνα 9,84

“Πρέπει να κάνουμε αγώνα ιδεών. Να γίνει το κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία” επισήμανε επίσης στο σταθμό μας ο υποψήφιος για την προεδρία Παύλος Γερουλάνος.

Το αναμορφωτικό μέτρο της τοποθέτησής του στο «Παπάφειο» Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακρίτρια για τον 12χρονο, που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν 9χρονο, στην περιοχή των Διαβατών.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 και αναρτήθηκαν στην σχετική ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας. Επιπλέον όσοι υποψήφιοι είχαν υποβάλλει αίτηση λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223. Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Τη βαθιά ανησυχία της ΕΕ για τις εντολές του ισραηλινού στρατού για εκκένωση αμάχων από την περιοχή του Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιανς Λέναρτσιτς. Όπως είπαν επηρεάζονται περίπου 250.000 άνθρωποι ενώ απειλούν και τους ασθενείς του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου, ενός από τα λίγα που παραμένουν μερικώς λειτουργικά στη νότια Γάζα».

Τέφρα και λάβα εκτόξευσαν τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι στην Ιταλία, με αποτέλεσμα οι αρχές στη Σικελία να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού, κλείνοντας προσωρινά το αεροδρόμιο της Κατάνια. Η Ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας σήμανε «κόκκινο» συναγερμό για το νησί Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Γιούρο βγαίνουν απόψε. Πρόβλημα στην εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα