back to top
35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Και επίσημα πρωθυπουργός είναι ο Κιρ Στάρμερ μετά την ακρόασή του από τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ,από τον οποίο έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ,μετά τη θριαμβευτκιή νίκη των Εργατικών.

“Θα ξαναχτίσουμε το έθνος μας με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη” υπογράμμισε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου στις πρώτες δηλώσεις του έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως είπε “η αλλαγή δεν γίνεται σε μια νύχτα, θα χρειαστεί χρόνος. Όμως η δουλειά θα αρχίσει αμέσως. Η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της”, τόνισε και πρόσθεσε: “Θα δώσουμε ελπίδα σε όλους πολίτες της εργατικής τάξης ,επισημαίνοντας
ότι η κυβέρνησή του θα τους υπηρετήσει όλους είτε ψήφισαν Εργατικούς είτε όχι.

“Η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος σε δεκατέσσερα χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης΄” επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Ενώπιον του Εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες επτά στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, που αφορά στη διαρροή των ηχητικών καταγραφών ,αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τη θετική απάντηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην επιστολή -παρέμβαση που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τις ευρωεκλογές, για λήψη μέτρων κατά των αθέμιτων πρακτικών από πολυεθνικές επιχειρήσεις και ζητώντας παράλληλα ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ,στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αύριο συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία επιβεβαίωσε τις διαφωνίες και τις μεγάλες αποκλίσεις ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επτά μέλη της καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ξανά Νίκος Ανδρουλάκης ,επισκεπτόμενος την Επιτροπή Ανταγωνισμού. “Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να μπουν επιτέλους κανόνες στην αγορά” πρόσθεσε.

Κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια του, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι η “ψυχή της δημοκρατίας” απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία Χάρης Δούκας, μιλώντας στη συχνότητα του “RThess”.

Έντονη κριτική κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την ηγεσία του κόμματος, άφησε- μέσω του Αθήνα 9.84 η βουλευτής και επίσης υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου. «Δεν μπορεί να υπάρχει μια πολύ κλειστή ηγετική ομάδα η οποία περιλαμβάνει μόνο την ηγεσία και τους πολύ κοντινούς της και να μη συνδιαλέγεται με τα Όργανα και με όλους τους βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να κάνουμε αγώνα ιδεών. Να γίνει το κόμμα πιο ανοιχτό στην κοινωνία επισήμανε στο σταθμό μας ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία Παύλος Γερουλάνος.

“Να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα παλεύει για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση” τόνισε -μεταξύ άλλων- στο Action 24 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές καυτηριάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου».

Το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του ,στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Το αναμορφωτικό μέτρο της τοποθέτησής του στο «Παπάφειο» Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακρίτρια για τον 12χρονο, που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν 9χρονο, στην περιοχή των Διαβατών.

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr. Οσοι υποψήφιοι είχαν υποβάλλει αίτηση λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο. Περισσότερα στο athina984.gr.

Το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκε στη χώρα μας

Για τις ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες θα μας ενημερώσει η Μαρία Βασιλοπούλου

Στην Ισπανία η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της άρνησης του Ανώτατου Δικαστηρίου να αμνηστεύσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν. Ο εμβληματικός Καταλανός ηγέτης που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλωνίας είναι εξόριστος στις Βρυξέλλες και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα