back to top
35.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

35.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε σήμερα ότι, σε περίπτωση που έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου, ελπίζει πως θα διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και ότι θα συνομιλήσουν ως καλοί γείτονες και εταίροι. Αν δεν υπάρξει συνάντηση σε αυτή τη φάση ελπίζω ότι θα υπάρξει σύντομα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Χρειάζονται πολλά βήματα για να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά κάναμε το πρώτο βήμα με την αποκατάσταση του διαλόγου», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μία προσπάθεια ειρηνευτικής αποστολής όπως τη χαρακτήρισε προκειμένουν να συζητήσουν τα βήματα για ειρήνευση στην Ουκρανία, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του στο Κίεβο και λίγρς ημέρες πριν από στη συνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Όρμπαν πρόσθεσε πάντως ότι οι απόψεις Μόσχας – Κιέβου παραμένουν μακριά η μία από την άλλη. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι προτάσεις της Ρωσίας πρέπει να είναι το κλειδί για την επίλυση της σύγκρουσης. Μάλιστα εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Όρμπαν για την προσπάθεια αποκατάστασης του διαλόγου αλλά, όπως είπε το Κίεβο εξακολουθεί να μην είναι πρόθυμο να σταματήσει τον πόλεμο.

Εν τω μεταξύ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, στην περιοχή του Ντονέντσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας. Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στην πόλη Σελ

Τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός της Βρεττανίας ανέλαβε και επισήμως το μεσημέρι ο νικητής του κόμματος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, ο οποίος έλαβε το χρίσμα στο Μπάκιγχαμ από τον βασιλιά Κάρολο. Η αλλαγή δεν γίνεται σε μια νύχτα, θα χρειαστεί χρόνος. Η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της, υπογράμμισε στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Θα δώσουμε ελπίδα στους εργαζόμενους και τις οικογένειες της εργατικής τάξης είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως η κυβέρνησή του θα τους υπηρετήσει όλους είτε ψήφισαν Εργατικούς είτε όχι.

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει καμία επιθυμία από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και συνεχίζει να θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως ένα εχθρικό κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τις πέντε αποστολές των Εργατικών για την ανοικοδόμηση της Βρετανίας επεσήμανε αφού πρώτα έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Στάρμερ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του. Μεταξύ αυτών: μία δίκαιη οικονομική ανάπτυξη και δέσμευση για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας.

Η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος σε δεκατέσσερα χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην επιστολή που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τις ευρωεκλογές, σχετικά με το ζήτημα των αθέμιτων πρακτικών από πολυεθνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Στην απάντησή της η κ. Φον Ντερ Λάιεν δηλώνει ότι αναθέτει στις υπηρεσίες της Επιτροπής να συλλέξουν στοιχεία από όλες τις χώρες προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Και ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές για πρόεδρο της Κομισιόν, η πολιτική “φίλη” του Κ. Μητσοτάκη, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απάντησε στην επιστολή σχετικά με τις τιμές των προϊόντων των πολυεθνικών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια. Για αυτό πρέπει να αναληφθούν επιτέλους κανόνες στην αγορά, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αύριο στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Πρέπει να υπάρξει μία προγραμματική σύγκλιση και μία μεγάλη εκλογική συμμαχία στο προοδευτικό τόξο”, ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.

Αυστηρό μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών προς τις αλβανικές αρχές μετά την απόφαση καθαίρεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Κάνει λόγο για καινοφανής πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Για αλληλουχία μεθοδεύσεων ώστε να μην αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας κατηγορεί τον Έντι Ράμα ο Φρέντη Μπελέρης σε δήλωση μετά την καθαίρεσή του στα Τίρανα.

Την έντονη ανησυχία του για την απόφαση των αλβανικών Αρχών περί καθαίρεσης του Φρέντι Μπελέρη, καθώς και για τη διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής εθνικής μειονότητας, εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η υπόθεση Μπελέρη αρχειοθετείται πλέον ωε μια απτή απόδειξη ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορέι να ασκείται με στόχο τη δημιουργία εντυπώσων για εσωτερική κατανάλωση αναφέρει από το το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος.

Την ίδρυση Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως είπε η λειτουργία της σχολής προγραμματίζεται εάν όλα πάνε καλά για το Φθινόπωρο του 2025. Θα στεγαστεί στο παλιό Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να φιλοξενήσει 500 δόκιμους αστυφύλακες.

Σε 5.551 στρέμματα ανήλθαν οι καμένες εκτάσεις στην Αττική από τις πυρκαγιές που έπληξαν το λεκανοπέδιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν από την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο- κατηγορίας 3- σε Αττική Κύθηρα, Λακωνία, Νότια Εύβοια, Κρήτη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Σάββατο στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Euro 2024».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα